ez ám az összefogás!

2021.03.01. 07:00

Porig égett a házuk, de a városbeliek összefogtak és újjáépítették nekik

Ha marad a jó idő, már ezen a héten újra lesz tető a kilenctagú abaújszántói család január végén leégett házán.

Bacsó István

Forrás: Olvasói fotó

Egy kilenctagú család háza gyulladt ki január huszonnyolcadikán Abaújszántón. A tűzben az épület annyira megrongálódott, hogy lakhatatlanná vált. A tetőszerkezet teljesen az enyészeté lett, de károsodtak a nyílászárók és a falak is. A családnak szinte mindene odalett a tűzben, de az önkormányzat, a helyi emberek és szociális szervezetek azonnal a segítségükre siettek – tudtuk meg Sáfián Ádám polgármestertől.

Lakhatóvá varázsolták

A település vezetője azt is elmondta, hogy a család több tagjának elhelyezéséről ők gondoskodtak, néhány gyermeket pedig a nagyszülők vettek átmenetileg magukhoz. Az önkormányzat azonnal lépéseket tett az állagmegóvás érdekében, hogy az időjárás ne rombolja tovább a tető nélküli épületet, befóliázták, és esővédetté tették. A helyreállításhoz ők biztosítják a munkaerőt, sőt az új tetőcserepeket is. Minden mást közadakozásból igyekeznek biztosítani. Ebből jött össze többek között a szükséges faanyag, gerendák, a tetőlécek zöme. Ezekből a héten már el is készülhet az új tető. Ahogy az anyagiak engedik, belső munkákkal folytatják a felújítást.

A bajba jutott családnak igyekeznek segíteni a környékbeli emberek: ruhaneműt, bútorokat és más szükséges tárgyakat, eszközöket ajánlottak fel. Segít a Magyar Vöröskereszt és az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány helyi projektjeként működő Csillagház is, amely a kezdetektől szervezi a gyűjtést.

(A borítóképen: Hamarosan lakható lesz a ház)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában