Tehetséggondozás

2021.02.05. 19:30

Bobocart segít a kicsik mozgásfejlesztésében

A tehetségfejlesztés már az óvodában elkezdődik, a baptista oviban mindenképp.

Hegyi Erika

Fotó: Ádám János

A miskolci Nyitott Ajtó Baptista Óvoda tehetséges kis növendékei évek óta részt vesznek a Nemzeti Tehetség Program által meghirdetett hazai és határon túli óvodai tehetségkibontakoztató programokban (NTP-OTKP). A napokban kiállítás nyílt az intézményben a legügyesebb gyerekek munkáiból.

Csurja Istvánné óvodavezető lapunknak elmondta, tehetséggondozó programjuk címe „Már ezt is tudom”. Olyan gyermekeket választottak ki, akik egyes területeken tehetségesebbek a többieknél. Velük hetente külön foglalkoztak több területet érintve, így voltak testi-kinesztetikus, logikai-matematikai és térbeli-vizuális órák. A mostani kiállítást a térbeli-vizuális foglalkozásokon készült munkákból állították össze.

Elsők lettek

– A rajzokon kívül szívesen készítenek a gyerekek maketteket is. A foglalkozások során mindig nagyobb teret engedünk az önálló kreativitásuknak, segítve, egyengetve elképzeléseiket. A tér-forma-színkép gazdagítása, a különböző technikákkal való ismerkedés, a plasztikai ábrázolóképesség fejlesztése tükröződik ezekben a munkákban. Terveink szerint a kiállítást korábbi időpontban szerettük volna megszervezni a büszke szülők és a nagyközönség segítségével, azonban a járványhelyzet miatt ezt nem tehettük – fogalmazott az óvodavezető.

Hozzátette: az alkotások egy része az évszakokhoz kapcsolódik, másik részük a farsanghoz, de vannak olyanok is, amelyek a víz világnapjához. Amikor például megfagyott a lillafüredi vízesés, akkor ellátogattak oda, majd az óvodában lemakettezték a gyerekek a jégbe fagyott vízzuhatagot. A mozgásfejlesztő foglalkozásokhoz pedig vásárolt az óvoda egy bobocart, melyet a kicsiknek a testükkel kell irányítaniuk és mozgatniuk, így kiválóan segíti a mozgáskoordinációt. A programban részt vevő gyerekek sokat fejlődtek, nyitottabbak lettek, érdeklődőbbé váltak. A sikerhez az is hozzátartozik, hogy a víz világnapja alkalmából meghirdetett rajzversenyen volt olyan gyerek, aki megyei első díjat nyert, sorolta az óvodavezető.

(A borítóképen: Az alkotások egy része a farsanghoz kapcsolódik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában