adomány

2020.12.23. 14:30

Tápot vett nyereményéből

Dudás Ádám testépítő egy országos versenyen nyert összeg negyedét a MÁSA állatainak szánta.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónk küldte

Megyénkben sokan döntöttek úgy, hogy idén karácsonykor az állatokat is szeretnék megajándékozni. A MÁSA menhelye előtt Kutyafáját, egy rendhagyó karácsonyfát állítottak az állatgondozók, amely alá védenceik számára vártak tárgyi adományokat. Dudás Ádám miskolci hivatásos testépítő, a Superbody-verseny győztese, az elsők között volt, aki elemózsia beszerzésére fordította nyereménye egy részét.

– A Superbody hazánk legnagyobb országos testépítő versenye Budapesten, ahol először győztem nehézsúlyban. Ezt király kategóriának nevezik, mert ebben indulnak a legnagyobb múlttal és legtöbb győzelemmel rendelkező versenyzők, Európa- és világbajnokok – magyarázta Dudás Ádám. – Ez az egész úgy indult, hogy a Superbody előtt egy héttel volt egy másik megmérettetés, ahol második lettem. Ott eléggé magam alá kerültem, és egy héttel később már mindennél jobban akartam a győzelmet, és nem a pénz motivált. Sokkal inkább a presztízs, és bebizonyítani, hogy igen is revansot tudok venni az ellenfelemen, és győzni tudok. A verseny reggelén, amikor felkeltem, tettem magamnak egy fogadalmat: ha segítenek az égiek, és sikerül nyernem, a készpénznyereményem negyedrészét jótékony célra fordítom. A Miskolci Állatsegítő Alapítvány kisállataira esett a választásom. Úgy döntöttem, hogy a pénzt minőségi tápra fordítom.

Több havi cicatáp

Hatalmas mennyiségű, jó minőségű állateledelt kaptak a menhelylakók.

– Hiszek abban, hogy az élet és a sors visszaadja egyszer azt is, ha jót, azt is, ha rosszat cselekszünk. Mivel teljesült az álmom, természetesen tartottam magam ahhoz, amit megfogadtam. Utánakérdeztem, hogy milyen állat­eledelt érdemes venni. Nem akartam silány olcsót, hiszen hiába lett volna háromszor ekkora mennyiség, ha nem jó szájízzel eszik a kisállatok. Három raklapnyi, közel 600 kilogramm kutya- és macskaeledel volt, amit végül elvittünk a barátaimmal a menhelyre. Nagyon sokan csak a kutyákra gondolnak, pont ezért én ügyeltem arra, hogy a cicáknak is vegyek elegendő száraz és konzerves ételt. A húsz-huszonöt macskának ez hónapokig ki fog tartani – mondta a testépítő.

A cicák Ádám kedvencei, mert közöttük nőtt fel.

– Egész életemben állattartó voltam, már kicsiként állatok vettek körül. Már gyerekként is sokszor ők voltak a társaságom, cicákkal körbevéve néztem a tv-t. Most egy befogadott puli kutyusunk van, Bodri, régen pedig hat-hét macskát tartottunk. Talán a cicákat még jobban szeretem, mint a kutyákat. A saját pulimmal az a tapasztalatom, hogy nagyon hálás, és minden árva állaton látom, hogy mennyire vágynak egy jó gazdira, hogy valaki örökbe fogadja őket. A MÁSA telephelyén már korábban, két-három éve is jártam a párommal. Akkor ő vitt adománytápot a menhelylakóknak – emlékezett az állatbarát.

(A borítóképen: Dudás Ádám három raklapnyi eledelt vitt a MÁSA-nak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában