Gyűjtés

2020.11.14. 19:00

Kis betegeknek gyűjtenek a rádiók

Tableteket adományoznának a kereskedelmi rádiók a kórházban fekvő gyermekek számára.

Detzky Anna

Vályi Zsolt

Fotó: Bujdos Tibor

Nyolcvan kereskedelmi rádió csatlakozott a Rádió M kezdeményezéséhez szerte az országból, amelynek keretében a megyeszékhelyek kórházainak gyermekosztályai számára gyűjtenének okoseszközökre.

– A Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen találtuk ki az adománygyűjtési akciót, amelyet november végén szeretnénk elindítani. Az így összegyűjtött pénzösszeget a kórházak mobilinternet beszerzésére fordíthatnák a bent tartózkodó gyermekek számára – mondta Tóth-Szántai József, a Rádió M ügyvezetője. – Ha nagyobb összeg gyűlik össze, amire jó esélyünk van, akkor szeretnénk a gyermekosztályoknak tableteket vagy laptopokat, illetve olyan eszközöket is vásárolni, amelyeken keresztül online tartalmakat tudnak elérni. Célunk, hogy könnyebbé tegyük a kis betegek számára a hozzátartozóikkal való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában. A gyűjtés részleteiről a rádióhallgatók a Rádió M-en és a Facebook-oldalunkon fognak tájékoztatást kapni.

A következő lépésben érdekfeszítő internetes oldalt hoznának létre a piciknek.

– Szegedtől Esztergomig, Nyíregyházától Debrecenig minden megyeszékhely és nagyobb város rádiója részt vesz ebben az akcióban. Emellett a teljes helyi rádiós csapat is felsorakozott az ötlet mögé. Mi leginkább a miskolci és borsodi emberek segítségére számítunk. Az adományt pedig értelemszerűen a GYEK Velkey László Gyermekegészségügyi Központba adjuk majd tovább. 2021 elején pedig a következő lépcsőben folytatnánk. Egy internetes oldalt alakítanánk ki a 2–8 év közötti gyermekek számára, ahol több száz mesét hallgathatnának meg, amíg kórházban vannak. A hangjukról már jól ismert rádiós munkatársak és színészek adnák elő ezeket – vázolta terveiket az ügyvezető.

(A borítóképen: Vályi Zsolt, a Rádió M műsorvezetője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában