Fehér Bot Napja

2020.10.15. 18:00

Szüret helyett számítógép ajándékba

A fehér bot napján kaptak hasznos ajándékot a látássérült emberek az Első Miskolci Lions Klubtól.

Hegyi Erika

Fotó:

Két modern, nagy teljesítményű számítógéppel ajándékozták meg az Első Miskolci Lions Klub tagjai csütörtökön a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének tagjait. Az ajándékok átadása a fehér bot nemzetközi világnapján történt, hisz a klub hosszú évek óta támogatja a látássérült embereket.

Az ajándékok átnyújtása előtt Kiss László, a klub alelnöke elmondta, az elmúlt években a fehér bot napján közös szüretet szerveztek a vakok és gyengénlátók egyesületével a Disznókő Szőlőbirtokon. Ezt most a koronavírus-járvány miatt nem tudták megtenni, ezért Barnóczki Gáborral, az egyesület elnökével egyeztetve úgy határoztak, az idei támogatást átváltják számítógépekre.

Munka és képzés

Barnóczki Gábor azt hangsúlyozta, hogy a számítógépeknek természetesen nagyon örülnek, és nagy hasznukra lesz, hisz amellett, hogy az egyesület működésében segítenek, a látássérült emberek oktatásban és informatikai képzésében is komoly szerepet töltenek majd be.

– Jó helye lesz a gépeknek, azt garantálom – fogalmazott. – Nagy köszönet azért is, hogy a szoftvereket már rátelepítették, így most már csak egy jó képernyőolvasó programra van szükség. Ez azonban a mi dolgunk, hiszen a programhoz a látássérültekkel foglalkozó szervezetek néhány éve ingyen juthatnak hozzá. Ez a program elengedhetetlen a számunkra, mert egyesületünk tagjai ennek segítségével tudnak majd tanulni – jelezte az elnök.

Jövőre lesz szüret

Zarándy Vilmos, az Első Miskolci Lions Klub elnöke kiemelte, a látássérült emberekkel közös szüretet jövőre mindenképpen szeretnék megszervezni. Azért is fontos ez neki, mert ennek a programnak ő a főszervezője, mivel a Disznókő Szőlőbirtokon dolgozik (a Sárga Borház étterem üzletvezetője.)

– A közös szüret nemcsak az országban, de úgy gondolom, hogy az egész világon egyedülálló kezdeményezés, és óriási élmény minden résztvevőnek. A szüret után a leszedett szőlőből minden évben bort készítünk – tette hozzá.

Kovács Krisztián, a klub titkára azt mondta el, hogy a két asztali számítógépet a klub és az ő vállalkozása közös támogatásával tudták az egyesületnek ajándékozni. Feltelepítették rá a legfontosabb programokat, így tulajdonképpen használatra készen állnak.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában