Egészség

2020.08.23. 11:00

Nyári tippek, hogyan maradjunk egészségesek

Unalomig ismételt apró dolgokon is múlhat, hogy boldog legyen a nyár maradék pár hete.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A hőguta olyan állapot, amely életveszélyes is lehet. Egészségügyi szaklapok azt írják, hogy a hőguta esetén testünk átlaghőmérséklete megemelkedik. És hasonlóan a hirtelen kialakuló lázhoz, a magas testhőmérséklet maradandó károsodást okozhat. Hőgutára utalhat, ha valaki zavarosan beszél és viselkedik, gyorsan és röviden veszi a levegőt, folyamatosan izzad és gyors a pulzusa.

Szintén érdemes figyelni arra, hogy mit eszünk meg nyáron. Az éjszakára a hűtőbe be nem tett, kint felejtett ételekkel ne kísérletezzünk: a kukában nem fog ételmérgezést okozni. De arra is oda kell figyelni, hogy a se szeri, se száma nyári kerti partikon mit és mennyit eszünk. Az ételek higiénikus kezelésével és biztonságos tárolásával nemcsak a magunk, hanem mások életét is megmenthetjük. Gyakran elég, ha a józan eszünket használjuk.

És ha ettünk, akkor ügyeljünk arra is, hogy elegendő legyen a folyadékbevitel. A nyári melegben elsődleges a vízivás, amely megelőzi a kiszáradást. Az alkoholos és a cukros vagy szénsavas italok nem segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában