Videóval

2020.08.19. 17:00

Jótékonysági előadás lesz a tapolcai Sziklakápolna megmentéséért

Mária országa címmel jótékonysági műsort ad augusztus 23-án, vasárnap a 10 órai mise után a Versbarátok köre, segítséget remélve a kápolna felújításához.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: MIKITAGABOR

Ehhez kapcsolódva két kisvideót készítettek. Az egyik felvételen a helyszínen mondja el Reményik Sándor Üres templomban című versét Hortai Rita, a képkockákon megismerkedhetünk a különleges, föld alatti templommal.

– A Jézus Szíve tiszteletére szentelt Sziklakápolna megálmodója, Szabó Pius ferences szerzetes abból indult ki, hogy a magyarok között a történelem folyamán sokszor folyt életeket is követelő viszálykodás. Azért fohászkodott, hogy a szentély középpontjába állított Jézus Szíve szoborból áramló szeretet békítse meg az ellentétes magyar érzelmeket, próbáljunk egy nemzeten belül békében élni. Ez sajnos ma is nagyon aktuális, reméljük, előbb-utóbb látjuk majd ennek a jeleit… – mondta Sedon László hejőcsabai plébános. A különleges templomot bemutató kisvideóban a nagyobb károk elkerülése végett sürgősen megoldandó problémákról – beázás, talajvíz – is beszél a hejőcsabai plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában