sport

2020.08.07. 15:30

Csöpi Cipruson ünnepelt

A napokban visszatért egykori sikerei színhelyére Dzurják József, aki egykor a DVTK tagja is volt.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasói fotó

A Csöpi becenévre hallgató csatár többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, valamint a különböző osztályokban a gólkirályi címet szintén többször harcolta ki. Az ötvennyolc éves hajdani labdarúgó évekig szerepelt a diósgyőrieknél, továbbá a Ferencvárosi TC-nél, majd Cipruson légióskodott, edzőként pedig megfordult Albániában és Malajziában is.

Mindent megnyert

– Annak idején két sikeres szezont húztam le a Földközi-tengeri szigetországban, ahová rendszeresen visszatérek – mondta az egykori kiválóság. – Az első osztályú Omonia Nicosia színeiben 1992/93-ban aranyérmes és kupagyőztes voltam, az 1991/92-es idényben pedig huszonegy találattal a legeredményesebb lettem. Társaim nem felejtettek el, gyakran meghívnak, ilyenkor pedig nem maradnak el a szokásos közös vacsorák és beszélgetések sem. Ciprus csodálatos hely, így nem kell kétszer mondaniuk, ha látni akarnak.

Csöpi jelenleg Kazincbarcikán dolgozik, a sárga-kékek utánpótlásában kamatoztatja tudását, a 17-es és 19-es csapatok mellett tevékenykedik.

Jó tudni

Az Omonia Nicosiát 1948-ban alapították, és 1953-ban csatlakozott a Ciprusi Labdarúgó-szövetséghez. Futsal-, kerékpár-, kosárlabda-, röplabda- és labdarúgó-szakosztállyal rendelkezik. A focisták hússzoros ciprusi bajnokok, tizenháromszoros kupa- és tizennégyszeres szuperkupa-nyertesek.

(A borítóképen:Az Omonia Nicosia egykori bajnokcsapatának tagjai, az állók közül balról a negyedik Dzurják József)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában