Avasi kvaterka

2020.08.06. 19:30

A borról első ízben kvízben az Avas hegyen

Szombaton az Avasi Kvaterkán játékos vetélkedőt rendeztek a borkedvelő fiataloknak.

Detzky Anna

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Akik kiszórakozták magukat a Ruby Harlem vagy a Miskolci Dixieland Band koncertjén, és megtömték a hasukat a finom roston sült húsokkal, levezetésképpen Kvaterka-kvízben vehettek részt a János Pince présházában. A játékra kétfős csapatoktól lehetett jelentkezni, felső létszámkorlát nélkül. A regisztráció már kora este lehetséges volt a helyszínen, illetve előjelentkezéssel a pincészet Facebook-oldalán is. Viszont, hogy fokozzák a hangulatot, a vetélkedő 18 óra helyett csak 20.30-kor kezdődött, amelynek részleteiről az egyik szervező mondott pár szót.

– Borkóstolással, borkészítéssel, a bor szeretetével kapcsolatos kérdésekkel készültünk idei kvízünkre – ismertette Takács Virág. – Például az ízük alapján borokat és bordalokat kell itt felismerni és megmondani, hogy melyik operából származnak. Tavaly az Avasi Borangoláson tartottunk hasonlót, ahol egy üveg tokaji aszú volt a nyeremény. A játék nagy sikert aratott, ezért úgy gondoltunk, hogy most megismételjük. A jó hangulatban eltöltött vetélkedő körülbelül másfél órát vesz igénybe, és hasonló a városban több helyen szerveződő kocsmakvízekhez, csak itt nincsenek döntők, hanem ez egy egyedi alkalom. Alapvetően a fesztivál résztvevőit, kellemes baráti társaságokat várunk ma este ide, akiknek van kedvük megméretni magukat egy üveg bioszőlőből készült, száraz, fröccsnek való tokaji borért cserébe.

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Bor és dzsessz az Avason
  • Elmepallérozás barátokkal, egy pofa sör mellett
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában