nehéz helyzetben

2020.05.20. 19:00

Szomszédainak szeretne segíteni

Az apa egyedül maradt négy lányával, nehéz helyzetbe kerültek.

Hegyi Erika

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Különös kérés érkezett szerkesztőségünkhöz a napokban. Egy Hernádnémetiben élő olvasónk, Kota-Fazekas Alexandra kér segítséget, de nem magának, hanem egy helyi családnak. Kérte, a család teljes nevét ne írjuk meg, mert szégyellik, hogy történetük a nyilvánosság elé kerül.

Alexandra azonban úgy fogalmazott, nagyon szeretné szomszédjai életét könnyebbé tenni, hiszen rendes emberek, és most óriási bajban vannak. Nagyon sajnálja őket, de más módját nem találta a segítségkérésnek.

Egyedül maradt

– Az édesapa négy gyermekével maradt egyedül, a felesége nemrég hunyt el. Eddig sem éltek nagy gazdagságban, mert az anya a betegsége miatt nem tudott dolgozni, a gyerekek pedig még tanulnak.

A legfiatalabb 9 éves, általános iskolás. 15 éves testvére sajnos középsúlyos értelmileg akadályozott, speciális iskolába jár. Egyik nővérük 18 éves, most érettségizik. Az angol nyelvvizsgája már megvan, most francia nyelvvizsgára készül. A legidősebb lány pedig 20 éves. Ő már leérettségizett, most fog végezni csecsemő- és kisgyermekgondozó, -nevelő szakon. Nagy segítség lenne a család számára, ha adományba ruhákat és tanszereket kapnának – mondta Alexandra.

Hozzátette, a lányok szabad­idejükben szeretnek olvasni és biciklizni, de sajnos csak egy kerékpárja van a családnak.

Jól jönne egy számítógép

Szintén nagy szükségük lenne egy laptopra vagy egy asztali számítógépre. Egy régi asztali gépük van ugyan, de az már elavult, és csak az egyik kislány játszik rajta.

Kérjük kedves olvasóinkat, hogy aki tud segíteni a négy gyermekkel egyedül maradt édesapának valamiben, hívja Alexandrát! Telefonszáma: 06-30/555-9250.

(Borítóképünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában