járvány és szabadidő

2020.04.01. 11:00

Utolsó ütés a jelenlegi veszélyhelyzet előtt

A bőcsi ultisok remekül teljesítettek Szerencsen, a kupát is elhozták.

Bájer Máté

Forrás: ÉM

A veszélyhelyzet kihirdetése után sok minden megváltozott, de leginkább a közösségi élet megszokott terei szűkültek be vagy tűntek el teljesen. Bár szeszélyesen érkezik, de itt a tavasz, ami hagyományosan a nagy bográcsozások, túrázások, közös játékok ideje. Ezeknek nagy részéről azonban le kell mondanunk idén. A kellemes emlékek viszont lelket önthetnek belénk, erőt adhatnak ebben a nehéz időszakban. A bőcsi ultisok számára ilyen emlék lehet az a Szerencsen tartott verseny, ahonnan sikerült elhozniuk az első díjat is.

Huszonegy versenyző

A versenyt március 14-én rendezték – az utolsó közösségi események egyike volt tehát –, és 21-en mérték össze tudásukat. A mérkőzések háromfős csapatokban zajlottak. A versenyzőket számítógépprogram sorsolta össze, ügyelve arra, hogy ne kerüljenek olyanok egy asztalhoz, akik már meccseltek egymással. Ez a megoldás több hibát is kiküszöbölt tehát, ami az eddigi, kalapból húzós sorsolási módszert jellemezte.

Ajándékot is kapott

Az első helyen végül a Bőcsről érkezett Nagy László István végzett, aki a pénzjutalom és a kupa mellett ajándékot is kapott. A versenyen egyébként az első hét helyezettet díjazták.

Bőcsről egy nagyobb, hétfős társaság érkezett: az utazás fővédnöke Ujlaki István alpolgármester volt, aki szállította az ultisokat és kifizette a versenyzők nevezési díját is. Az egész napos programot csak az ebéd szakította meg, mely mindenki számára egy tál babgulyás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában