Világjáró

2020.04.18. 15:00

Igen nagy utazáson járt

Az utazás a hobbija, számos helyen járt már a világban. Most nem akárhová jutott el.

Nagy-Hankó Krisztina

Minden évben új országot fedez föl Kemény Ágnes, aki idén 18 napos dél-amerikai körutazáson vett részt. Még a világjárvány kitörése előtt indult el. A hazafelé tartó út során már megjelentek a maszkok a repülőtereken, de túlnyomóan inkább reptéri alkalmazottakon. Nem a vírus adott okot az aggodalomra, Brazíliával kapcsolatban sok a sztereotípia a bűnözésről, de pozitív csalódást okozott – mondja Ágnes.

Országról országra

A riói karnevál hatalmas élmény – meséli. Ahogy a helyiek mondják, „a karnevál a tánc földi mennybemenetele” – idézett Ágnes. Ez a brazilok legnagyobb ünnepe, és rengeteg a turista ilyenkor. „Ekkora embertömeget én még soha sehol nem láttam” – fűzte hozzá.

Rio de Janeiróban megnézte a Megváltó Krisztus-szobrot a Corcovado-hegyen, ami élőben lélegzetelállító, benne van a világ 7 csodájában is. Felkeresték az Iguazú-vízesést, ez a világ második legnagyobb vízesése, ami Brazília és Argentína határán helyezkedik el az őserdőben, de a legnagyobb része Argentínában van.

A következő állomás Bolívia, benne is La Paz, a világ egyik legmagasabban fekvő városa. Ágnes fel volt készülve, hogy a 4300–4800 méteres magasságot, az ebből adódó oxigénhiányt el kell viselni, és nem is úszta meg a hegyibetegséget. Bolívia az egyik olyan ország, ahol az európai turista elszégyelli magát, ha valamikor is elégedetlen volt bármiért is, hiszen ők mindenért hálásak, amijük van. A Titicaca-tó a világ egyik legmagasabban fekvő tava, a fele Bolíviában, a másik fele Peruban. Itt olyan indián családokkal találkoztak, amelyek ezen a tavon élnek a maguk által készített mesterséges szigeteken, még népviseletben járva.

Az Andokban a Machu Picchu szintén a világ 7 csodájába tartozik. Az inka romváros régóta bakancslistás Ágnes számára. Különleges energiája és hangulata van a helynek – emeli ki. Majd jött az újabb gyerekkori álom beteljesülése, a világhírű Nazca-vonalak. A rejtélyes vonalak keletkezése nem tisztázott. Az utolsó város, amit megnéztek Peru fővárosa, a gyönyörű Lima volt, onnan repültek haza.

(A borítóképen: Népviseletbe öltözött helybéliek között| Fotó: Olvasónk küldte)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában