Sztorik a nagyvilágból

2020.03.30. 08:30

Veszélyes társasjáték

Az indexet nem használják, a dudát megállás nélkül nyomják.

Kolodzey Tamás

Forrás: http://fikatours.blogspot.com/

Előrejutás, közben harc a pozícióért, végeredményben az életben maradásért. Ezt az óriási társasjátékot Peruban élvezték leginkább – számolt be dél-amerikai élményeiről Halmi István.

Orosz rulett

– A közlekedőknek hamar feltűnik, hogy mindenhol fekvőrendőrök vannak – mondta a miskolci világutazó, majd hozzátette: – Ezek mérete a kisebb hegyekkel vetekszik, így ha bárki figyelmetlenül rámegy, rögtön nézheti a futóművét. A közlekedésben résztvevő autók ott biztosan nincsenek műszakihoz kötve, hiszen a legkülönbözőbb módon összetört, lámpa, vagy ablakok nélküli csodák járják az utakat. Előzőleg mindenki megpróbált lebeszélni, hogy kocsit béreljek. Mivel biztosítást csak horror áron köthettem volna, így erről lemondtam, cserébe majd’ két millió forintot zároltak a számlámon, mondván úgyis összetöröm. A járgányon minden kőfelverődést is körberajzoltak, hogy ne mondhassam, amikor visszahozom, hogy ez már rajta volt. Mielőtt átvettem, tizennyolc hibát jelöltek be, és ugyanennyivel adtam vissza. Limában van olyan útszakasz, hogy napi – nem tévedés – két millió a húsz sávon, így lehetetlen haladni. A rendőrök által felügyelt káosz olyan magas szintű, ami Európában elképzelhetetlen.

Szabályok nincsenek, az erősebb kutya ugat és nekem egyetlen óra alatt sikerült összeszednem az első gyorshajtásomat, pedig gyorsan menni ott lehetetlen. A büntetést hamar levonták a kártyámról úgy, hogy nem állítottak meg, fényképet nem láttam, de jött az üzenet, hogy száz dollárom bánja. Mivel senki nem halad, az utak tele vannak háromkerekű tuk-tukokkal. Ezek olyanok, mint az orosz rulett: ha valaki beszáll és a sors kiválasztottja, akkor élve kászálódik ki belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában