Multimédia

2020.03.26. 18:00

Hasznos alkalmazások unalom ellen

Tanulhatunk nyelvet, csekkolhatjuk a felettünk elszálló repülőket, de akár aranyat is vásárolhatunk a mobilunkkal.

Bájer Máté

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Nem csak ügyeket intézni, számlákat befizetni tudunk appokkal, vagy megnézni a várható időjárást, légnyomást, páratartalmat, de tanulásra, önfejlesztésre és nem utolsó sorban szórakozásra is tökéletes alkalmazások érhetőek el a store-okból.

A távoktatás során sokan használják például a Prezi Video appot. Ez a viszonylag új videókészítő szoftver kitűnő választás lehet azoknak a tanároknak, akik megpróbálnák fenntartani diákjaikkal a folyamatos kapcsolatot, és szeretnék a figyelmüket is lekötni. Oktatási célra, online értekezletek lebonyolítására egyaránt alkalmas, ráadásul sok kezelői tapasztalatra sincs hozzá szükség. Ezzel az alkalmazással pillanatok alatt, egyszerűen készíthetünk új videókat, amiket streamelhetünk is élőben.

Ellenőrzött szállítmány

Mi az ott az égen, egy madár? Nem! Repülő? Nem! Superman? Ja, de, mégis repülő. A Flightrader 24 – ami elérhető iOS-es és Androidos készülékekre is – több, mint 130 nyelven letölthető. Segítségével nyomon kísérhetjük a légiforgalmat az egész világon. Részletes információkat találunk a mozgó térképen minden járatról, mégpedig valós időben. Ha látunk a magasban egy repülőt, elég az appal ellátott eszközünket az ég felé tartani, hogy megtudjuk, milyen járat húzott el épp felettünk. Ezzel az alkalmazással nem csak a szeretteink utazását követhetjük nyomon – már amikor utazhatnak – , de a segélyszállítmányokat vivő repülőgépeket is. Az app használói azt is megtudhatták például, hogy az An-225 Mriya, a világ legnagyobb repülő alkalmatossága szerdán – 18 hónap után először – újra felszállt Kijevből egy tesztrepülésre.

Akit érdekel a rádiózás, annak érdemes felkeresnie a radio.garden oldalát. Itt ugyanis belehallgathatunk a világ összes rádióállomásának műsorába, csak ki kell választanunk a hatalmas térképen pörgetve a kontinenseket, hogy melyik ország adóit szeretnék fogni. Érdekes, és tanulságos dolog lehet böngészni az adások között. Itt a helyünk például, ha kíváncsiak vagyunk, hogy az izlandi FM Trölli toplistáján melyik zene foglalja el a legelőkelőbb helyet, esetleg meghallgatnánk hindiül a világ híreit, vagy csupán érdekel minket, hogy a kamcsatkai Svoe fm szignálja mennyivel másabb a Burundiból sugárzó Buja FM által használt bevezetőzenékhez képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában