ifjú tehetség

2020.03.22. 18:30

A hangjával varázsolt

Gréta a miskolci tehetségkutatón két kategóriában is remekelt.

Hegyi Erika

Fotó: Ádám János

Magyar Gréta még csak 12 éves, de máris felfedezték kivételes énektehetségét. Március elején, a Hangok Varázsa Tehetségkutató Versenyen vett részt, ahol két kategóriában is ott volt a legjobbak között. A Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány (Zenita) által szervezett megméretésen musical és pop-rock kategóriában is indult.

– Különleges és nagyon jó verseny volt. Sokan neveztek, ami izgalmassá tette az egészet – értékelt elöljáróban Gréta.

Mint mondta, az elődöntőben az Abigélből a Nincsenek csodák és Nagy Bogitól a Holnap című dalokat énekelte. Továbbjutott a döntőbe, ahol A Játékkészítőből az Álmodd meg a csodát és a Valahol Európában musicalből a Kuksi halálát adta elő.

– A 10–14 éves korosztály a legnépesebb minden évben. Láttuk egymás produkcióját, és hallottam nagyon tehetséges versenyzőket is. Izgultam nagyon, mert tudtam, hogy vannak nálam jobbak is, de elégedett vagyok az eredménnyel. A musical kategóriában harmadik lettem, a pop-rock kategóriában pedig második – sorolta Gréta.

Tábor és fellépések

Elárulta azt is, hogy tavaly részt vett a Hangok Varázsa Táborban, így Ági néniék (Fekete Ágnes, a Zenita elnöke) meghívták őt különböző fellépésekre. Gréta zenei karrierje egyébként úgy kezdődött, hogy már első osztályban tagja lett az iskola énekkarának. A Nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskolába jár, és mivel kitűnt szép hangjával, fellépett a város ünnepségein is. A tehetségkutatóra énektanára, Bereczki Zita készítette föl. Ő sokat segít abban, hogy Gréta tökéletesen tudja előadni a kiválasztott darabokat.

– A dalokat otthon apával és anyával közösen választjuk ki. Nehéz az én korosztályomnak megfelelő művet találni, mert ügyelni kell arra, hogy ne legyen se túl könnyű, se túl nehéz. Nagyon jó, amikor ott állok a színpadon. Az elején egy kicsit izgulok, de aztán ez elmúlik, és nagyon örülök, ha látom, hogy tetszik a közönségnek az énekem – fogalmazott végül Gréta.

(A borítóképen: Magyar Gréta a díjjal)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában