Anno 1980-ban írtuk

2020.02.12. 07:30

Nem jött jól a hideg, bele kell húzni a munkába

A hideg idő miatt késik az építkezés az Avas III. építési területén.

Forrás: ÉM

A hideg idő miatt bizonyos késések keletkeztek a mélyépítők munkájában az Avas III. építési területén és a Szinva—Népkert között épülő lakótelepen is. Ahhoz, hogy ez a hátrány a következő hónapokban csökkenjen, illetve megszűnjön, az ÉÁÉV-től teljes erőbevetést igényel – írja az Észak-Magyarország 1980. február 13-án, egy városi tanácsi egyeztetésről tudósítva.

Birtokba veszik

Mint a cikkből megtudjuk: sürget az idő az Avason és a belvárosban éppúgy, mint a Mátyás király utcában, mivel a belvárosban március végére tervezik az első műszaki átadásokat, ugyanúgy, mint az Avas III. építési területén. És ha ehhez hozzávesszük, hogy harminc napon belül már lakhatóvá teszik az első lakásokat, akkor ezeken a területeken már a közművek sem késhetnek. Legkésőbb május elején már költözhetnek az első lakók a belvárosi új otthonukba – teszi hozzá a tudósító.

Negyven új otthon műszaki átadása történt meg januárban, az Avas II-es építési területén, ahová a lakók február végén, legfeljebb március elején költözhetnek be. Azóta újabb hetven lakás műszaki átadását kezdték meg, illetve fejezik be a napokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában