Segítség

2020.02.27. 13:00

Milliós segítség a Helltől a kis Márknak

Alexandra sírva fakadt, amikor megtudta, hogy a szikszói cég jelentős összeggel támogatja őket.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Kétmillió forintos segítséget kapott a Hell Energy Magyarország Kft.-től az a négygyermekes, szikszói család, amelyikről mi is írtunk már. A legkisebb gyermek, a 20 hónapos Márk négy hónapos kora óta küzd daganatos betegséggel, túl van számos műtéten és kemoterápiás kezelésen. A család gondjait tovább növeli, hogy örökölt házuk lakhatásra alkalmatlan, úgyhogy évek óta egyik rokontól a másikhoz költöznek. Most azonban legalább a lakhatási gondjuk megoldódhat.

A levél

A Hell a következőket írta az Északnak küldött levelében:

„A cég daganatos betegséggel küzdő Márknak és családjának nyújt anyagi támogatást, hogy a kisfiú megfelelő körülmények között gyógyulhasson. A több műtéten és kemoterápiás kezelésen átesett 20 hónapos szikszói kisfiú és családja nehéz helyzetéről tudomást szerzett a Hell Energy cégcsoport vezetősége, és azonnal döntött, hogy kétmillió forinttal támogatja őket. Néhány napja jelent meg egy újságcikk, amelyben Márk édesanyja mesélt a család másfél éve tartó kálváriájáról.”

– A Hell Energy nemcsak vállalat, hanem értékközösség is. Fontosnak érezzük, hogy ne csak saját munkatársainkat, hanem a cég szűkebb és tágabb környezetében élőket is támogassuk. Szikszót és az itt lakó embereket mindig kiemelt figyelem övezi nálunk, hiszen itt található a gyárunk, itt működünk. Reméljük, hogy ezzel az összeggel a szikszói család lakhatási körülményein javíthatunk, amivel Márk gyógyulását meggyorsíthatjuk – fogalmazott Csereklye Barnabás ügyvezető.

Megtudtuk azt is: a támogatás kifizetése a Szikszó Városért Alapítványon keresztül történik, a Hell az alapítványnak hétfőn átutalta a 2 millió forintot.

A jó hír

Ganyi Alexandra, Márk édesanyja tőlünk tudta meg a jó hírt, és bizony sírva fakadt, amikor meghallotta, mennyivel támogatja őket a cég, és hogy sorsuk ennek köszönhetően valóban jobbra fordulhat. Sokáig beszélni sem tudott, de végül aztán felitatta a könnyeit. Úgy fogalmazott, nagyon sokáig reménytelennek látszott a helyzetük, de lapunk első cikke után egyik olvasónk 50 ezer forintot adományozott nekik, Szikszó korábbi alpolgármestere, Plávenszky László pedig felajánlotta, hogy megvásárolja a ház felújításához szükséges anyagokat. Alexandra és férje össze is írták, mire van szükségük, de kiderült, nem tudnak áramot vételezni a szomszédból, így hiába lennének meg az anyagok, áram nélkül nem tudnak dolgozni. Plávenszky László azt is felajánlotta, hogy kifizeti az áram visszakapcsolásának a költségeit. A szülők épp felvették a kapcsolatot az áramszolgáltatóval, amikor megérkezett a jó hír.

Másképp tervezték

– Óriási öröm a Hell támogatása is, szinte el sem hiszem. Ebbe az örömbe azonban sok-sok bánat vegyül. Sosem voltunk gazdagok, de azért arra mindig törekedtünk, hogy legyen a gyerekeknek mindennap meleg étel, rendes ruhában járjanak iskolába-óvodába, tiszta, rendezett körülmények között éljenek. Úgy terveztük, hogy felvesszük a csok-ot, szépen rendbe tesszük a kis házunkat, és úgy élünk, ahogy más rendes családok. Márk betegsége azonban mindent megváltoztatott. A férjem nem tud folyamatosan dolgozni, mert a kisfiunkat gyakran kell kezelésekre és vizsgálatokra vinni. Hétfőn újabb kemoterápiás kezelés kezdődik. A nagyobb gyerekek gyakran kérdezgetik: itt most meddig fogunk lakni? Innen is elköltözünk? – vázolja nehéz életüket Alexandra.

Hozzáteszi: Márk, bár sok megpróbáltatáson megy keresztül, jól viseli a kórházi létet, a fontos szerveit egyelőre nem károsította kemoterápia.

– Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, az együttérzést, a támogatást. Bár a legnagyobb öröm az lenne számunkra, ha a kisfiunk meggyógyulna – fogalmazott az édesanya.

(A borítóképen: Ganyi Alexandra és családja)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában