Megmérettetés

2020.02.24. 18:00

Az ország legeslegjobb bioszosai versenyeztek

Neves szakemberek döntöttek a helyezésekről.

Bájer Máté

Árokszállásy verseny a földesben

A Földes Ferenc Gimnázium 22 éve szervezte első, hagyományteremtő biológiaversenyét, amelyet Árokszállásy Zoltánról, az iskola egykori tudós tanáráról neveztek el.

Forduló a Földesben

Az iskola több évtizede foglalkozik tehetséggondozással, a fiatalok környezetszemléletének bővítésével. Ennek szellemében rendezik meg évről évre a versenyt is, amelyre három kategóriában lehetett nevezni. Idén mintegy 763 diák jelentkezett. Az első fordulóban minden iskola házi versenyt rendezett. A Földes Ferenc Gimnáziumban pénteken és szombaton tartott fordulóban írásban és szóban mérték össze tudásukat a versenyzők.

A zsűrizésben neves szakemberek vettek részt. Az I. kategóriában Sulyok József, a Bükki Nemzeti Park főosztályvezetője, a II. kategóriában dr. Sümegi Pál, a szegedi egyetem professzora, a III. kategóriában dr. Toldi József, a Szegedi Tudományegyetem Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszékének professzora volt a zsűri elnöke.

(A borítóképen: Árokszállásy verseny a földesben | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában