Anno 2000-ben írtuk

2020.01.26. 07:30

Mozikomplexum lehet majd a miskolci Békéből

Bezárják egy időre a miskolci Béke mozit, hogy később mozikomplexum lehessen belőle.

A Kossuth mozi feljárója az Avas Szálló épületében

Forrás: ÉM-archívum

Ez a végcél, az odáig vezető út minden lépését azonban most még nem lehet előre látni – avat be az Észak-Magyarország, a 2000. január 21-i számban.

Csak egy maradhat

A nyár elején megfordul a világ a már több filmszínházat elvesztett Miskolcon: májusban a Plazában, júniusban a Szinva Palotában nyílik multiplex mozi. Nagy biztonsággal megjósolható: két belvárosi, több vetítőhelyes filmszínház semmiképp nem tud mellettük megélni. Egy talán igen – spekulál a jövőről a szerző. De melyik? A városi önkormányzat CineMis Kft.-je által működtetett filmszínházak közül a Béke a nagyobb, az inkább mozinak, illetve a filmek köré szervezhető rendezvényeknek való.

A Kossuth kisebb, nem mozinak épült, az Avas Szálló helyzete, amelynek épülettömbjébe tartozik, ismét bizonytalan. A város képviselő-testületének tulajdonosi bizottsága most mégis egy olyan terv mellett tette le a voksát, amely szerint átmenetileg a Kossuth tartaná meg eredeti feladatát. A cikkben megszólalók szerint a Béke épületének átalakítása 100 millió forintos beruházással képzelhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában