Egészség

2019.08.26. 19:03

A nyári időszak a napi kontaktlencse szezonja

Bár már lassanként kifelé tartunk a nyárból, azért még tart a szabadságok, a pihenés szezonja.

Gondosan válasszunk kontaktlencsét!

Forrás: Dreamstime

Legtöbbünknek ilyenkor a szabadság, a strandolás, a tengerpart, a fesztiválok és a vízi sportok jutnak eszünkbe. Ha kon­taktlencsét viselünk, akkor jól meg kell fontolnunk, milyen megoldásokat választunk, ami a kontaktlencsénket illeti.

Még tombol a nagy meleg, így jobb, ha tudjuk, mi a legjobb döntés. A válasz a napi kontaktlencse lehet, mely rengeteg problémát képes megelőzni és meggátolni. A fent említett helyeken és programokon egyszerűen nincsenek biztosítva a megfelelő higiéniás körülmények.

Allergia esetén ajánlott cserélni

Gondoljunk csak bele, egy fesztivál kellős közepén nem valószínű, hogy könnyen és zökkenőmentesen tudnánk foglalkozni a kontaktlencse ápolásával. Éppen ezért nagyon egyszerű és biztonságos megoldás, ha reggel egy friss kontaktlencsével kezdjük a napot, melyet este, a használat után ki is dobunk. Így nem kell tartanunk a különböző kórokozóktól.

A rengeteg élménydús program mellett sajnos a nyár az allergia főszezonja is egyben. Szintén a napi lencse használata javasolt akkor is, amikor valamilyen allergiától szenvedünk. Ha minden nap egy tiszta és friss kontaktlencsét alkalmazunk, akkor az csökkenti a lehetséges allergének és irritáló anyagok felrakódásának lehetőségét, amely abban az esetben fordul elő, ha ugyanazt a kontaktlencsét használjuk újra és újra. Így a napi lencse egyfajta pajzsként is használható az allergiások körében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában