Putnok

2019.06.19. 19:00

Ötvenezer palánta, több színben Putnokon

Húsz virágpiramis díszíti a gömöri város közterületét, ami még jobban kihangsúlyozza a kertészek munkáját.

Marosréti Ervin

A putnoki virágpiramisokból több is készült erre a szezonra

Fotó: Marosréti Ervin

A belvárost, a parkokat és a közintézmények környékét rengeteg virág díszíti ezekben a hónapokban Putnokon. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a településről rendkívül pozitív kép alakult ki a látogatókban. A rendezett, esztétikus ágyások, valamint a saját gyártású virágládák az embereket is jobb kedvre derítik, amikor sétálnak a város frekventált területein.

„Nagyon színes és sokrétű az idei kínálatunk, amit bárki megtapasztalhat.”

Az egynyári virágok kiültetését a városgondnokság női dolgozói végezték el, akik mintegy ötvenezer tövet helyeztek el az ágyásokba. A különböző fajok közül többet most először próbáltak ki Putnokon.

– A tervezett mennyiségnek a kilencven százaléka ki van ültetve, a fóliákban már kevés virág maradt – fogalmazott Virág Sándorné, a városgondnokság kertésze. – Nagyon színes és sokrétű az idei kínálatunk, amit bárki megtapasztalhat, ha ilyen szemmel végigmegy a városon.

Még több virágpiramis

A gondnokság munkatársai korábban több fa virágtartót készítettek, amelyeket a település frekventált részein helyeztek el. A piramisok száma idén tovább bővült, így most már húsz darab díszíti Putnok közterületeit.

– A hivatalnál, a tereken és az uszodánál is találkozhatott a lakosság ezekkel a tartókkal – emlékeztetett Virág Sándorné. – Az eddig meglévő tizenhárom darabhoz ebben az esztendőben még hét készült, ezért most már még több igényt ki tudunk elégíteni ezzel kapcsolatban. Látványosabb, mutatósabb, mint a korábban használt virágládák, ezért a kereslet is megnőtt iránta. Nagyon szép, rendezett körülmények között tudjuk a virágokat ezekben a piramisokban elhelyezni, amire természetesen nagyon büszkék vagyunk. Bármilyen hőség van vagy szakad az eső, a kertészetben dolgozó tíz-tizenegy asszony folyamatosan ültet. Azért dolgozunk, hogy szebb legyen a város. A putnokiak hangulatát ezzel szebbé tudjuk tenni, de az is lényeges, hogy a hozzánk látogató vendégek is elismerően szóljanak a munkánkról.

Várják a diákokat

Virág Sándorné abban bízik, hogy rövidesen még több segítségük lesz a kertészetben, hiszen az önkormányzat által beindított diákmunkaprogramban a korábbi években is sokan jelentkeztek hozzájuk.

– Már hallottam, hogy most is sokan szeretnének hozzánk jönni, természetesen nagy szeretettel várjuk őket – tette hozzá a kertész. – A diákok komoly segítséget tudnak nyújtani, mindig van teendő. Akár a közterületeken, akár a sátraknál, de ha csak a cserépmosásban segítenek, az is számít. Ezeket ugyanis szép állapotban kell eltenni, hogy a következő ültetéskor ismét tiszta, használható legyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában