Születés Hete

2019.05.07. 18:20

Hasznos és tanulságos programok a születésről

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg országosan a Születés Hetét.

Pap Gyula

Babák és anyukák a Születés Hetén

Fotó: Kozma István

A Születés Hete az évnek az a kiemelt hete, amikor a családokkal, családalapítással kapcsolatos fontos információk egy egységes arculattal rendelkező országos rendezvénysorozat keretében koncentráltan érhetők el az érdeklődők számára.

– Tizennegyedik alkalommal rendezik meg országosan a Születés Hetét. A program miskolci főszervezője immár tizenharmadik alkalommal a Holdam Egyesület, miskolci anyák és nők támogató közössége, amely a nőiesség, az anyaság, a szülés és a születés minél teljesebb, tudatos megéléséért munkálkodik – mondta el Zsíros Zsófia, az egyesület elnöke. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk a női életkör állomásain, mint például a menstruáció, a párválasztás, a várandósság, a szülés, a gyermeknevelés és a karrier során felmerülő kérdésekben a Miskolcon és Észak-Magyarországon élőknek.

Hasznos ismeretek

Idén rendhagyó módon a nyitórendezvény helyszíne a miskolci Művészetek Háza Kávézó, ahol Barta Mária Viola színésznő, háromgyermekes édesanya karikázó, mondókázó foglalkozást tartott tegnap.

A miskolci programokban – a teljesség igénye nélkül felsorolva – szerepelt hétfőn Interaktív beszélgetés a mesék fontosságáról magzati, baba- és kisgyermekkorban Zámborszky Eszter tánc- és drámapedagógus segítségével, valamint Gyereknevelés: elvek és trendek címmel Osgyáni-Kovács Kitti kulturális antropológus előadása.

Ma Emberközpontú szülés intézményi keretek között címmel a Kazincbarcikai Kórházból dr. Váradi József szülész-nőgyógyász főorvos és Kovács Istvánné Ica bába előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Szerdán előadás és műhelymunka keretében dolgozzák fel a Szülés – Élmény? Amire mindig emlékezni fogunk témáját Schimcsig Dóra dúla, személyközpontú mentálhigiénés tanácsadó közreműködésével.

Jóga és apás szülés

Csütörtökön a jógáé a főszerep, Czeglédi Edit Hanga jógaoktató előbb kismama- majd baba-mama jógát tart. Máténé Áfra Viktória klinikai szakpszichológus, kapcsolatanalitikus Kapcsolat–kötődés: pocakban és azután… címmel tart előadást. A pénteki programok közül kiemelhető Miskovics-Kobza Zsuzsanna Meső szülésfelkészítő, párkapcsolati tanácsadó, az országos rendezvénysorozat főszervezője A párkapcsolati dinamika változásai, valamint az apás szülésre felkészülés címmel tartandó előadása. Az aquanatallal is megismerkedhetnek az érdeklődők elméletben és gyakorlatban is Renge Nikoletta segítségével. Nagy érdeklődésre tarthat számot Pócsi Orsolya pszichológus előadása a testvéri szeretet kialakulásáról. Szombaton pedig szülésfelkészítőt tart Geréné Gál Gabriella masszőr, dúla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában