Aszaló

2019.05.28. 15:30

Építettek, szépítettek, virágokat ültettek

Felnőttek és gyerekek együtt dolgoztak a szebb lakókörnyezetért.

Horváth Imre

Megszépítették a környezetüket

Fotó: Kozma István

Az önszerveződés mintáját mutatták be Aszalón a Honvéd úti társasházaknál, az A épületben élők, akik eldöntötték, hogy szebbé varázsolják lakókörnyezetüket, amely érdekében tenni is hajlandóak voltak és összefogva dolgoztak.

Mindig tervez, szervez

A közös munka és szépítés hajtómotorja és főszervezője Dobos Sándorné volt, aki nem ismeretlen a településen és főleg a Honvéd úton élők számára. Régóta szívén viseli Aszaló sorsát, és a településkép érdekében bármikor hajlandó tenni, szervezni, tervezni, munkálkodni. Így az elmúlt években, évtizedekben többször volt már szervezője takarításoknak, szemétszedéseknek, de a társasház udvarán olyan családi napokat is szervezett, amely komoly rendezvénnyé nőtte ki magát egy időben.

 

Most azt vette a fejébe, hogy az A épület előtti teret szépíti meg, amihez első körben a lakókat kereste fel sorban a munkájukat kérve hozzá, majd támogatókat keresve sikerült beszerveznie az önkormányzatot, a megyei könyvtárat, a megyei közgyűlés elnökét, országgyűlési képviselőt és vállalkozót is. Ennek lett az eredménye a szépen kitakarított udvar, a környéken összeszedett szemét, a kő és műanyag virágtartók, a vesszőből font kerítés, a számtalan színes és szép virág, illetve a díszcserjék és orgonafácskák, amelyek beültetésre kerültek. Ha pedig már így benne voltak a szépítésben, hát a település elején, a településnév táblánál is kihelyeztek egy-két színes autógumit és oda is ültettek virágot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában