Nem semmi!

2023.08.25. 22:04

A Hooligans tagjai időutazók lettek egy képregény lapjain

Képregény készült a Hooligans együttesről Időkalandorok címmel. A 3. Artúr Napok Fesztiválon pénteken este fellépő szerencsi kötődésű zenekar a koncertet megelőzően, délután sajtótájékoztatót és dedikálást tartott a Rákóczi-várban.

Nagy-Hankó Krisztina

A Hooligans képregény

Fotó: Bujdos Tibor

A nagy meleg sem tartotta vissza a rajongókat, rengetegen összezsúfolódtak - kicsik és nagyok egyaránt – a sajtótájékoztató helyszínén. Sokan voltak kíváncsiak a zenekarra és persze a közös fotó lehetősége is vonzó volt. 

Szerencs a Hooligans szülővárosa, ahonnan indult a zenekar és a képregényük története is ebben a városban kezdődik. A történet fikció, kitalált kalandok sora egy lehetséges időutazásba ágyazva, a szereplők pedig a zenekar tagjai. Néhány helyszín és támpont a sztoriban azonban nagyon is valóságos, és persze a szerencsi csoki is megjelenik a képregényben – mondta György Zoltán, szerkesztő-író. Hozzátette: ismerte a zenekart elég jól, volt elképzelése hogyan lehetne az eltelt 25-30 évüket összefoglalni egy országokon, földrészeken és időn át utazó történésben. Az alkotás a Master-Lab Comics csapatának köszönhető, élükön Tóth-Laboncz Attilával, aki a Tankcsapda zenekar alapító basszusgitárosa volt, ma pedig már a képregények világának a megszállottja. A rajzoló Mester Csaba. Mind az írónak, mind pedig a rajzok készítőjének van borsodi kötődése. Az alkotói folyamat során végig tartották a kapcsolatot a zenészekkel, és egymással is, úgy alakultak ki a párbeszédek és a képi ábrázolás egysége. Egyébként már több magyar rock zenészről készítettek képregényt és továbbiakat is terveznek – tudtuk meg. 

Bemutató a szülővárosban 

Nagyon örültek a megkeresésnek, a képregény gondolata számukra is érdekes volt – mondta Kiss Endi, a Hooligans dobosa. Az is örömteli, hogy ahol gyermekkorukat töltötték, Szerencsen, a szülővárosukban mutathatják be. A zenész kiemelte, hogy a háromnapos fesztivál a város értékeit is meg akarta mutatni, így az esti koncertek mellett kiváló gondolat a csokiútlevél, amelybe pecséteket lehet gyűjteni a rendezvény idején. A helyszíneket, ahol a pecséteket megszerezhetik a látogatók ők is „látogatták” gyerekkorukban, így nosztalgikus érzés volt végigjárni ezeket – jegyezte meg Kiss Endi. Hozzátette: a szerencsi csoki az ő életükben is meghatározó volt és számos jó sztorit tudnak ehhez kötni. A sajtótájékoztató végén a Hooligans tagjai dedikálták a képregényt és készségesen rajongóik rendelkezésére álltak egy-egy közös fotó erejéig. 

Videó a Hooligans koncertjéről az Artúr Fesztiválon:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!