Hullámvölgyek

2023.06.24. 17:30

Pataky Attila: A tragédia után nehéz volt a folytatás

Az Edda Művek fél évszázados kimagasló zenei teljesítménye mögött számos váratlan kihívás húzódik meg. Pataky Attila és zenésztársai 1993-ban egy közúti balesetben elveszítették gitárosukat, Kun Pétert. A tragédia utáni nehéz időszak átvészeléséről és a rajongók határtalan szeretetéről az M2 Petőfi TV Magas és mély című műsorában mesélt az énekes – írja a ridikul.hu.

Pataky Attila

Fotó: MW

„Ötven éve töretlen sikerrel működik az Edda Művek, hazánk egyik legrégebbi, ma is aktív rockzenekara. A Pataky Attila vezette, eMeRTon-díjas együttes fennállása óta sok hullámvölgyet megélt: a kezdeti években számos tagcsere történt, 1993 nyarán pedig az agárdi Edda-tábor alatt egy motorbalesetben elveszítették gitárosukat, Kun Pétert”- írta a ridikul.hu.

Bár a tragédia után kérdéses volt a folytatás, Pataky Attila sem zenésztársait, sem a rajongóit nem akarta cserben hagyni, és Alapi István visszatérésével újra stabilizálódott a zenekar. A megrázó esetre a mai napig nehéz szívvel gondol vissza a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett énekes.

„Édesanyám arra tanított, hogy minden örömmorzsáért hajoljak le az életben, mert nem tudhatom, mit hoz a holnap. Édesapám pedig elképesztő katonai fegyelemre, a rend szeretetére nevelt. Utóbbinak köszönhetem, hogy már kezdő zenekarként is mindig pontosak, felkészültek voltunk (…) Régebben a változások nagyon megviseltek. Voltak magasságok és mélységek, Kun Peti halála a mai napig feldolgozhatatlan. Úgy tudtam csak túlélni, hogy abban hiszek, a lelke ma is itt van velünk. Örökös hatodik tag, aki mindig hiányzik nekünk” –mondta az M2 Petőfi TV zenés portréműsorának, a Magas és mély vendégeként az Edda frontembere. A rajongók segítettek neki a gyász feldolgozásában. A zenekar végül még azon a nyáron, Kecskéden újjászületett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!