Koncertbeszámoló

2021.06.20. 14:00

Akusztikus rockpiknik imádott hangokkal és dalokkal

A miskolci Gárdonyi Művelődési Ház kertjében lépett fel szombaton akusztikus műsorával a két rocklegenda, Kalapács József és Rudán Joe.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: Ádám János

Sokaknak ez volt az első koncert, amin részt vettek a pandémia hosszú hónapjai után, a lelkesedésre tehát nem volt panasz.

Csendesülős éneklés

Csendesülősen indult a koncert Rudán blokkjával, melyben olyan remek dalok csendültek fel, mint a Kopott ház, az Én ez vagyok (amit az ex-Pokolgép gitáros, Nagy Dávid írt az énekesnek, róla egészen más témában olvashattak nemrégiben portálunkon), a Hol van a szó, vagy a Menj tovább. Ez utóbbit a miskolci közönség egy emberként énekelte, visszahozva a „régi idők” hamisítatlan koncerthangulatát.

A meghitt, két szál gitáros, olykor kicsit táncolós rész után ízelítőt kaptunk a közös produkcióból: a Menj tovább című P. Mobil dalhoz csatlakozott Kalapács József.

Sztoritenger

Ezután helycserés támadás következett, Kalapács maradt, Rudán elköszönt – egy kis időre. Jól ismert Omen, Kalapács, sőt még Hard dalok is felcsendültek: Fagyott világ, Csillaga hívja, Angyal. A dalok között a kert néha közönségtalálkozóvá vált, megannyi remek sztorit is hallhattunk a Józsik barátságáról, mely mint köztudott, korántsem indult annak. Kalapács mesélt az egyetlen miskolci Hard koncertről, illetve egy Vasas Művházas Pokolgép koncertről a nyolcvanas években, ahol megjelentek a rendőrök és kitessékelték a nézőket, hiszen bejelentést kaptak, hogy a művelődési házban ma este Pokolgép van…

De egy emlékezetes homrogdi koncertnek is részesei lehettünk, még ha csak szóban is. Ugyancsak közös koncertjükön Rudán Joe jó hangulatában a csörgővel csinált glóriát Kalapácsnak „Isten vagy!” felkiáltással. Majd mikor rájött, hogy egyébként a templomban vannak, kicsit profán módon, de bocsánatot kért odafentről.

Mindhalálig rock ’n’ roll

A harmadik és egyben utolsó blokkban újra közösen álltak színpadra, és ahogy az éjjeli lepkék a fényre jönnek, úgy fest, a koncert közönsége ennek épp az inverze. Ahogy besötétedett, szépen lassan egyre többen merészkedtek előre a színpad elé, míg nem akusztikus buli ide vagy oda – mert hát a Pokolgép az mégiscsak Pokolgép, ugye –, táncolós-csápolós őrület lett a vége, a székeken már szinte senki nem ült addigra. Összeölelkezve, ugrálva, teli torokból énekelve adta ki mindenki az elmúlt hónapok nehézségeit.

Olyan közönségkedvenceket énekeltek el, mint a Honfoglalás, A jel, Mindhalálig rock ’n’ roll, Ítélet helyett, vagy az Itt és most. Ahogy nevetve jegyezte meg Kalapács József: ketten együtt 28 évet töltöttek el a Pokolgép zenekarban: ő nyolcat, Rudán húszat.

Nagyszerű visszatérés volt ez a szórakozás világába, a remek hangosítású és parádés hangulatú buli után a legtöbben úgy tértünk haza: alig várjuk a következőt! Azt pedig nagyon reméljük, hogy nem újabb két év múlva láthatjuk viszont Rudán Joe-t, vagy Kalapács Józsefet.

https://boon.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/ket-legendas-rocktorok-a-gardonyiban-5549528/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!