Koncertajánló

2019.12.05. 15:00

Grunge buli a Collinsban

Ezen a hétvégén a kilencvenes évek ikonikus stílusa veszi birtokba a Collins színpadát.

Bukovenszki-Nagy Eszter

NaÉs zenekar

Forrás: NaÉs zenekar Facebook oldala

Két zenekar a miskolci Breath és a kazincbarcikai NaÉs veszi be a klubot, hogy a saját dalaikba ültetett „seattle sounddal” nyűgözzék le a közönséget.

A grunge rockot játszó Breath zenekar története régre nyúlik vissza, eredetileg 1997-ben alakult a zenekar. Megannyi tagcserét követően 2017-ben alakultak újjá, de nem volt könnyű. Azonban a kitartó munka meghozta gyümölcsét, a Helyfoglaló zenei tehetségkutató versenyen is sikerrel szerepeltek idén nyáron.

– Egyelőre sajnos ritkán tudunk koncertezni, a személyi változások miatt most rázódtunk össze igazán, és úgy tudtuk összepróbálni a körülbelül 15 dalunkat, hogy színpadképes legyen – mesélte Balázs László a Breath zenekar basszusgitárosa. – Csak saját dalokat játszunk, azonban szombatra készülünk egy Pearl Jam feldolgozással is. Eddig kisebb klubkoncertjeink voltak, de ezt egyáltalán nem bánjuk, szeretnénk minden lehetőséget megragadni és az sem számít, ha húsz ember előtt lépünk fel, vagy raklapokból eszkábált színpadra kell állnunk, az a fontos, hogy mi és a közönség is jól érezze magát – fejezte be.

Breath

A Facebookon fellelhető dalukat hallgatva az volt a benyomásom, mintha egy korai Alice in Chains és egy Black-Out nóta szerelemgyereke lenne, teljes mértékben visszaadják a grunge érzést, úgyhogy aki kedveli ezt a stílust, ne hagyja ki a szombati koncertet!

Stoner is

Megkérdeztük a NaÉs zenekar tagját, Halász Istvánt is.

– A zenekar 2000-es évek elején alakultak háromfős formációként, de csak tavaly év végén kezdtünk komolyabban koncertezni. Az első fellépésünk az ózdi metál karácsonyon volt, ahová idén is meghívtak bennünket. Ez egy jó buli, olyan ismert zenekarok kíséretében játszhatunk, mint a Kalapács vagy a Leander. Jómagam 5 éve csatlakoztam hozzájuk, így jelenleg négyen vagyunk, a klasszikus felállásban – mesélte István.

Stoner, grunge stílusba kategorizálják a zenéjüket, és kizárólag magyar nyelvű, saját dalok szerepelnek a repertoárjukban.

– Először csak magunk szórakoztatására zenéltünk, de egy éve elkezdtük komolyabban venni és elindultunk koncertezni. Nyáron mi is részt vettünk a Helynekemes tehetségkutatón, ami azért volt jó, mert remek lehetőség volt kapcsolatokat építeni – folytatta.

A NaÉs egy maglódi tehetségkutatót is megnyert, ahonnan a legjobb énekes díját is hazavihették, erre nagyon büszkék.

– Jövőre szeretnénk még több helyre eljutni, fesztiválokra, motoros találkozókra elmenni. Nagyon készülünk a szombatra, és reméljük, hogy jó buli lesz! – tette hozzá a zenész.

Egy szó mint száz: stonerek és grungerek! Szombaton a Collinsban a helyetek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!