Helyén a szervezés, de a marketing?

Helyén a szervezés, de a marketing?
Jacsó Tibor és csapata csakúgy, mint korábban amint elkészült a versenynaptár, ismét munkához látott.

Tudták, hogy nincs sok idejük április végéig, a néhány hét alatt pedig megannyi feladat, szervezési munka vár rájuk, hogy ismét sikeres rendezvényről lehessen utólag beszélni. Csakhogy az ilyen autóversenyek lebonyolításának a színvonalat erősen meghatározzák az anyagi lehetőségek: ha van pénz lehet tervezni, nagyokat álmodni, ellenkező esetben viszont a lehető legminimálisabbra kell a költségeket leszorítani.

A miskolci első– , és másod osztályú futam esetében nem lehet azt állítani, hogy hemzsegnek az érdeklődők a viadal támogatására, gyakorlatilag a szervező komoly szponzor nélkül végzi a feladatát. Ez nem a sajnálkozás helye, csupán kész tény…

– Alapvetően minden az ütemterv szerint zajlik, egyetlen kivételtől eltekintve. Számomra most már teljesen érthetetlen, hogy három éve nem bírunk ,,marketing oldalon” erősödni, és ezáltal a versenynek elég szerény támogatottsága van – fogalmazott Jacsó Tibor, főszervező. – Ez egyébként a későbbiekben komoly problémát is jelenthet. Bízom benne, hogy a hátralévő néhány napban még változhat a helyzet, de bő egy héttel az esemény kezdete előtt ebből a szempontból nem így kellene állnunk.

Szervezési és sportszakmai szempontból a 14. McRally előkészületei a megfelelő mederben haladnak. Lezárultak a nevezések, a pályák kijelölése megtörtént, az engedélyezések is folyamatban vannak. A rendezők tehát az anyagi nehézségek ellenére mindent megtesznek azért, hogy a lehető legmagasabb színvonalon tudják fogadni a Borsodba látogató nézőket, valamint a több mint négyszáz versenyzőt, a szerelőket és a csapatok többi tagját.

– A hagyomány azt mondatja velem, hogy Miskolcon és Borsodban jó színvonalú autóversenyek szoktak lenni – folytatta Jacsó Tibor. – Nem túlzás, kijelenteni: százezrek érdeklődnek a rendezvény iránt, nagyon jó a kommunikációnk, hiszen mérhető, hogy mennyi az érdeklődő az Interneten és a különböző médiumokban az eseményeink iránt. A korábbihoz hasonlóan ezúttal is háromnapos szórakozás, élményt, kikapcsolódást kínálunk április utolsó napjaiban. Az első osztály részére pénteken az átvételekkel és a körversennyel kezdődik meg a 14. McRally, szombaton és vasárnap pedig a jelenleg rendelkezésünkre álló pályákat alapul véve egy igazán színvonalas versenyre van kilátás a megye útjain. Nem szabad elfeledkezni a második vonalról sem, akik szombaton érkeznek és esnek túl a szabályokban előírt vizsgálatokon, majd vasárnap már ők is a tettek mezejére lépnek.
A problémák ellenére Jacsó Tibor örömét fejezte ki, hogy ismét szerepelhet a programban a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt gyorsasági szakasz, de hozzátette: sajnos beljebb már nem tudtak menni, mert a Bükki Nemzeti Park féltve óvja a területet a nézők elől.