Helyben adómentesség

Akt.:
Miskolc – Zalaegerszegen országosan is egyedülálló önkormányzati kamattámogatási rendszert alakítottak ki: a helyi vállalkozások önkormányzati támogatással a fejlesztésekhez 0,9–1,9 százalék közötti kamattal tudnak hitelt felvenni. A város költségvetésében vállalkozói alapot is elkülönítettek, amelyet a vállalkozói igények szerint például közműcsatlakozásra fordíthatnak. Miskolcon terveznek-e hasonlót?

Koczák Szilvia városházi szóvivő elmondta: „A fenti konstrukciót önkormányzatunk jelenleg nem biztosítja”. Hozzátette: a kisvállalkozásokat más lehetőséggel próbálják segíteni, ilyen például a helyi iparűzésiadó-kedvezmény.

Ennek értelmében a város önkormányzati rendeletében a Miskolc illetékességi területén állandó jellegű vállalkozási (iparűzési) tevékenységet végző vállalkozók részére adómentességet biztosítanak. „Mentesül az iparűzési adó megfizetése alól az a vállalkozó, akinek a vállalkozási szintű adóalapja nem haladja meg az egymillió forintot. Ezt az országban kevés helyen biztosítják” – fogalmazott.

ÉM-NSZR