Friss hírek

2008.09.04. 15:09

LABDARÚGÁS: Blatter Dél-Afrikába látogat

<p>Le lesz nyűgözve Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, aki a jövő héten látogat Dél-Afrikába, a 2010-es világbajnokság helyszínére - állítja Danny Jordaan, a helyi szervezőbizottság első embere.</p>

Blatter szeptember 14-én érkezik, és négy napig marad Dél-Afrikában, ezalatt megtekinti a világbajnokság létesítményeit Johannesburgban és Fokvárosban.

Korábban az építkezések folyamatos késése miatt kérdésessé vált, hogy Dél-Afrika meg tudja-e rendezni a világbajnokságot, de egyelőre még megvan a bizalom az afrikai ország iránt. Jordaan az újságíróknak elmondta, hogy rengeteg haladtak és reméli Blatter is el lesz ragadtatva.

"Biztosak vagyunk, hogy meg tudjuk rendezni a tornát. Jóval 2010 előtt kész lesz mind a tíz stadion" - nyilatkozta Jordaan, majd hozzátette: egy esetleges kormányváltás sem befolyásolná a rendezés feltételeit, utalva arra, hogy 2009-ben választásokat tartanak az országban.

Körülbelül három millió jegyet terveznek értékesíteni a 2010-es világbajnokságra, melynek a jövő évi Konföderációs Kupa lesz a "főpróbája". Azt a tornát június 14. és 28. között rendezik, a sorsolását idén november 22-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!