Hell 24. Miskolc Rallye – Több mint kétszáz páros indul

Akt.:
Hadikék megnyerték az Eger Ralit és Miskolcon is győzni akarnak
Hadikék megnyerték az Eger Ralit és Miskolcon is győzni akarnak - © Fotó: Marosréti Ervin
Miskolc – Április utolsó hétvégéjén rendezik meg a Hell 24. Miskolc Rallye-t, az idei magyar bajnokság második futamát.

A viadalra – amely Közép- Európai Zóna Bajnokság (CEZ) részét is képezi – lezárult a nevezési időszak.

ralitabla_miskolc

A várható mezőnnyel kapcsolatban Adamovits Márk főszervező az Észak-Magyarország kérdésére elmondta: előfutókkal együtt százhatvanöt páros indulása várható, akik jövő hét pénteken a hagyományos miskolci prológon mutatkoznak be a nagyközönség számára.

Tizenhat szakasz

Szombaton és vasárnap a gyorsaságikat rendezik meg. Hat helyszínen, összesen tizenhat mért szakaszt teljesítenek a párosok, az ünnepélyes díjkiosztót pedig Szikszón, az Angel Petrol benzinkúton tartják majd meg.

angelpetrol_szikszo_rallye_logo

A futammal kapcsolatban Adamovits Márk kiemelte: verseny lesz a versenyben, hiszen a MARB számára a Lyukóbánya – Parasznya közötti szakaszon egész napos amatőr száguldást rendeznek.

lyukobanya-parasznya-2018

Itt még tart a nevezés, de ­vélhetően a nagy érdeklődéssel várt borsodi ­ralis ­hétvégén, a különböző ­kategóriákban bizonyosan több mint kétszáz páros indulása várható.

ÉM-ME


Ralis hétvége: a prológ és a pályák

A Hell 24. Miskolc Rallye-n klasszikusnak számító szakaszok mellett olyan gyorsaságikat is használ majd a mezőny, amelyen nagyon régen „közlekedtek”. A szombati szakaszokat Hernádvécse, Szemere, Kány, Gagyvendégi és Selyeb környékén teljesítik a párosok, vasárnap pedig irány a Bükk. A jól bevált bükkszentkereszti pálya mellett Garadna és Mályinka, valamint Lyukóbánya és Parasznya között lesznek láthatóak a versenyautók. A pénteki prológot pedig a szokásoknak megfelelően a népkerti salakstadionban tartják meg, 16 órai kezdettel.