Helyi közélet

2008.12.07. 09:23

Kamion és egészség Miskolcon

<p>Miskolcra is begördült szombaton az Egészség Kamion. Akik nem sajnáltak néhány percet az egészségük érdekében, megtudhatták, hogyan állnak a szív- és érrendszeri betegségek terén.</p>

is begördült szombaton az Egészség Kamion. Akik nem sajnáltak néhány percet az egészségük érdekében, megtudhatták, hogyan állnak a szív- és érrendszeri betegségek terén. A megelőzés fontosságát helyi hírességek népszerűsítették, Csézy, Kefír és Kasza Tibi voltak az elsők között, akiken a kamion szakemberei elvégezték a vizsgálatokat.

A szűréseket sajtótájékoztató egészítette ki, melyen Vojnik Mária egészségügyi államtitkár elmondta: az egészségügyi ellátórendszer évtizedek óta folyamatos változásokon megy keresztül, mégis hosszú évekig gyakran érezhettük úgy, hogy néhány területen mintha megállt volna az idő. Ezeket a problémákat kívánta orvosolni az I. Nemzeti Fejlesztési Terv, ami nemcsak új lehetőségeket és új uniós forrásokat nyitott meg Magyarország előtt, de szemléletében is újat hozott.
A decentralizált, helyi kezdeményezésekre épülő fejlesztések helyett átgondolt, központilag megtervezett, ezért a teljes ellátórendszer javítását szolgáló programok indultak. Az uniós fejlesztések segítségével több mint 25 milliárd forint a három leginkább rászoruló régió ellátásának felzárkóztatása kezdődött meg.
Az Egészség Kamion vasárnap Mezőkövesden várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában