Hell 22. Miskolc Rally – Sokat javultak tavalyhoz képest Janikáék

Akt.:
Hell 22. Miskolc Rally - Sokat javultak tavalyhoz képest ifj. Tóth Jánosék
Hell 22. Miskolc Rally - Sokat javultak tavalyhoz képest ifj. Tóth Jánosék
Miskolc – Ifj. Tóth János és Szőke Tamás beragadt az idei rally bajnokság rajtjánál. Egerben műszaki gondok hátráltatták a párost, így az első napot sem tudták befejezni, pont és befejezett verseny nélkül zárták a szezon első futamát.

A Hell 22. Miskolc Rallyn azonban új fejezet kezdődik, ami esélyt kínál a Peugeot-s párosnak, hogy megkezdjék a felzárkózást a bajnoki pontversenyben. Janikának egyébként nagyon sok kellemes emléke van a miskolci pályákkal kapcsolatban, de azt is tudja, hogy a múltból már nem lehet megélni.

– Az egri futamnak csupán néhány értékelhető pillanata volt számunkra. Ezek közül a legfontosabb, hogy az autó nagyon jól viselkedett, a vezethetősége sokat javult tavaly óta. A futómű beállításunk jó volt, a gumik kiválóan működtek, és jól is kanyarodott az autó. A technikai sportban benne van a műszaki hiba lehetősége – foglalta össze a szezonnyitóval kapcsolatos emlékeit ifj. Tóth János. – A Hell 22. Miskolc Rallyra a korábban alkalmazott forgatókönyvünk szerint készülünk. A verseny előtt tesztelünk egy kicsit, és megpróbáljuk az autót jobban használni, mint Egerben.

A népszerű Janikának számtalan kellemes emléke van a Miskolc Rallyval kapcsolatban. Ezek közül kiemelkedik az 1995-ös verseny, hiszen annak a megnyerése, egyben első magyar bajnoki címének elhódítását is jelentette számára. Akkor Ranga László és Ferjáncz Attila voltak a legfőbb ellenfelei, de vetélytársakban több, mint húsz évvel később sem lesz hiány.

– A Miskolc Rally egy nagy térséget magába foglal, hiszen vannak a zempléni részen és Ózd környékén is remek szakaszok. Ezek nagyon technikás, nagyon nehéz pályák, mindegyik egy nagy kihívást a mezőny számára. Öröm az ilyen gyorsokon versenyezni – méltatta a régió adottságait ifj. Tóth János. – A borsodi emberek fanatikusak és nem csak szeretik, hanem értik is a rallyt. Az 1970-es évektől kezdve a sportág szépen lassan a város egyik meghatározó sporteseménye lett, természetesen a labdarúgás után. Jó lesz újra Miskolcon versenyezni. Remek csatát és szoros küzdelmet várok április utolsó napjaiban.

ÉM-ME


Hell 22. Miskolc Rally – Az eddigi győztesek, dobogósok

Miskolc – Több mint két évtizedes történelemre tekint vissza a Miskolc Rally. Hol ilyen, hol olyan néven, de egy esztendőt leszámítva mindig rendeztek bajnoki futamot a borsodi megyeszékhelyen.

Hell 22. Miskolc Rally – Ezeken a szakaszokon hajtanak a pilóták

Miskolc – A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban zajló versenyek térképei itt is elérhetőek.

Hell 22. Miskolc Rally – A verseny programja

Miskolc – Pénteken és szombaton a második futammal folytatódik az idei Országos Rally Bajnokság. A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban 150 páros indulása várható. Pénteken négy, szombaton további kilenc gyorsaságit teljesít az első osztály mezőnye.

Hell 22. Miskolc Rally – Sprint, aztán majd egy maratoni nap következik

Miskolc – A Hell 22. Miskolc Rallyn pénteken négy, szombaton viszont további kilenc gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.