Hell 22. Miskolc Rally – Miskolc mindig különleges a bajnoknak

Miskolc mindig különleges a bajnoknak
Miskolc mindig különleges a bajnoknak
Miskolc – Kazár Miklós és Ferencz Ramón támadni fog, és győzni szeretne a Hell 22. Miskolc Rallyn.

„Ülj le fiam, hármas” – így értékelte röviden az egri teljesítményüket Kazár Miklós. A korábbi többszörös magyar bajnok és navigátora, Ferencz Ramón az ORB értékelésében a dobogó harmadik fokán zárt, ami vegyes érzelmeket ébresztett bennük. A szezonnyitón többször is a határon autóztak, az időeredmények mégsem erről árulkodtak. Azt még nem tudni, hogy ez mire lesz elegendő a későbbiekben, de alapnak egyáltalán nem rossz, ha a felmerült problémákat meg tudják oldani.

Ha sikerül megtalálni az optimális beállítást, gőzerővel támadunk.” Kazár Miklós

– Túl vagyunk az első versenyen. Ennyi. Mélyen nem érdemes belemenni az értékelésbe, mert az autó beállításaival gondjaink voltak. A futamot megelőző napokban erre kevesebb időt tudunk szánni, mint amennyit kellett volna, ez pedig nagy tanulság – tekintett vissza Egerre Kazár Miklós. – Most úgy érzem, hogy egy kicsivel messzebb vagyunk a többiekből, mint azt korábban gondoltam. Az élmezőny nagyon fel van gyorsulva, úgyhogy nekünk kell még jobbnak lenni ahhoz, hogy odaérjünk a spiccre. Remélem, már Miskolcon megkezdődik a pozitív változás, mert a terveink nem változtak: szeretnénk megnyerni abszolútban a magyar bajnokságot. Ezért váltottunk R5-ösre, ezért ültünk vissza a Fordba. Egész évben ezzel az autóval fogunk menni, ezt szakítottuk, ezt szagoljuk. Ebből kell kihozni a maximumot.

Nincs pihenő

Kazár Miklós számára mindig, minden évben különleges, amikor Miskolcon versenyezhet. A hó végi gyorsasági szakaszokat jól ismeri, de vannak a pályák között olyanok, amelyen már régen autóztak. Annak pedig kimondottan örül, hogy sűrű lesz a program április 29-én és a 30-án.

– Mint mindenki, én is versenyezni szeretek, jobban zavar, ha sokat állunk két gyorsasági között. Kimondottan jónak tartom, hogy a rendező két napba sűrítette össze a programot – tekintett előre a Hell 22. Miskolc Rallyra a korábbi háromszoros magyar bajnok. – Jó és pörgős verseny lesz, a mezőny pedig pokolian erős, úgyhogy óriási csatára van kilátás. A szakaszok nem okoznak meglepetést, de arra azért kíváncsi leszek, hogy Felsőnyárádnál az extrém csúszós pályát ki mennyire meri majd bevállalni. Remek érzés Miskolcon autózni, ilyenkor egy kicsit mindig másképp ver a szívem. No, és az is fontos, hogy ilyenkor a gyerekek és a család is ott tud lenni velünk, távolabbi helyszíneknél ez kevésbé kivitelezhető. Alaposan fel fogunk készülni, tesztelünk és a beállításokra is sok energiát fordítunk majd. Ha sikerül megtalálni az optimálisat, akkor gőzerővel támadunk, hiszen nincs attól felemelőbb érzés, ha a Városház térre győztesként gördülhetünk fel. Ezért mindent el fogunk követni.

ÉM-ME