Hell 22. Miskolc Rally – Kazár Miklós dobogós Miskolcon

Akt.:
Hell 22. Miskolc Rally céldobogó
Hell 22. Miskolc Rally céldobogó - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A címvédő sikerével zárult a ralibajnokság idei első borsodi futama, a miskolci párosok közül többen is jól szerepeltek.

Szűk tizenhét másodperces előnnyel nyerte meg a Hell 22. Miskolc Rallyt Herczig Norbert és Bacigál Igor. Az R5-ös Skoda Fabiával versenyző címvédő páros az utolsó szakasz megnyeréséért járó plusz három pontot is begyűjtötte, így teljes sikerrel zárták a borsodi hétvégét.

Herczig annak ellenére is magabiztosan győzött az idény második futamán, hogy az első versenynapon tíz másodperc büntetést kapott.

– Rám egyáltalán nem jellemző módon hamarabb berajtoltam a negyedik gyorson, amiért a szabályok értelmében járt az időbüntetés – idézte fel az eseményeket Herczig Norbert.

– Másnap azonban sikerült fordítani, mert ismét tökéletes technikát kaptunk a csapattól. Jól ment Mályinkán és Sátán, de a bükkszenti pályán is tartottuk a lépést a többiekkel. Két futamon túl vagyunk, jól kezdtünk, ám hátra dőlni egyáltalán nem szabad, hiszen sok van még hátra.


Jobbak a beállítások

Sokáig vezette a Hell 22. Miskolc Rallyt ifj. Tóth János és Szőke Tamás, végül azonban meg kellett elégedniük a második helyezéssel. A korábbi háromszoros magyar bajnok Kazár Miklós is végig ott autózott az élmezőnyben, ami végül – az egrihez hasonlóan – egy harmadik pozícióhoz volt elegendő.

– Voltak olyan szakaszok, ahol nagyszerűen tudtunk száguldozni. de összességében ez megint nem a mi hétvégénk volt – vonta meg a hazai futam mérlegét Kazár Miklós. – Tény, hogy az autó sokkal gyorsabb, mint Egerben és a beállításai is jobban tetszenek, de sajnos néhány apró hibát vétettünk. Nem mindig a jó gumit választottuk, ekkora hátrányt pedig egy ilyen szoros küzdelemben nem engedhetünk mag magunknak. Tesszük tovább a dolgunkat, gyűjtögetjük a pontokat, mert ebben a bajnokságban minden kis apró momentumnak lehet jelentősége. Összességében nagyon ismét nagyon jó élmény volt hazai körülmények között versenyezni, remek szakaszokon csatázhattunk, jól szervezett futamon vagyunk túl, amiért köszönet jár mindenkinek, akinek része volt benne.

A Hell 22. Miskolc Rally nagy vesztese volt Hadik András, aki a második gyors megnyerése után, műszaki hiba miatt volt kénytelen feladni a csatát. Botka Dávid pedig el sem indulhatott, ugyanis az autójával adminisztratív problémák akadtak, így visszavonták a rajtengedélyét. A második versenynapon ifj. Kiss László a negyedik helyről esett be egy árokba, a szintén élmezőnyben autózó Spitzmüller Csaba kuplungja pedig az egyik rajtban adta meg magát. Hosszú percekig álltak egy helyben, ezért jelentősen visszacsúsztak az értékelésben. Folytatni tudták, és végül a nyolcadik pozícióig zárkóztak vissza.


Erős mezőnyben jó helyen

A szintén miskolci Balogh János ezúttal is hozta a rá jellemző, megbízható teljesítményt, ami az abszolút negyedik hely mellett a 3-as csoportban győzelmet eredményezett.

– Nagyon hosszú, de élvezetes nap volt, ami komoly felkészülést igényelt a versenyzőktől – mondta Balogh János. – A gumiválasztás szempontjából is hatalmas taktikai csapata zajlott, hiszen a nagy területen zajlott a futam, és a körülmények is változóak voltak. Nekünk elsősorban a kategória győzelem volt a fontos, az pedig csak ráadás, hogy abszolútban is ilyen elől tudtunk végezni. Örülök neki, mert egy ilyen erős mezőnyben ez kiváló teljesítménynek számít.

Az Országos Rally Bajnokság mezőnye az egri és a miskolci futamot követően hazánk nyugati szegletébe költözik. Három hét múlva, május 20-a és 22-e között ugyanis a harmadik futamot szombathelyi központtal rendezik meg.

– ÉM-ME –


A Hell 22. Miskolc Rally végeredménye:

1. Herczig Norbert, Igor Bacigal (Škoda Fabia R5) 1:20:04,2

2. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) +16,8

3. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) +55,6

4. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +2:38,8

5. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +2:52,4

6. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lancer EVO IX RS) +3:27,5

22_miskolc_rally_gy11_07