Hell 22. Miskolc Rally – Hadik András: Itthon a győzelem a cél

Akt.:
Hell 22. Miskolc Rally - Hadik András: Itthon a győzelem a cél
Hell 22. Miskolc Rally - Hadik András: Itthon a győzelem a cél - © Fotó: Kovács Norbert
Miskolc – Az abszolút értékelés negyedik helyén fejezte be a szezonnyitó Eger Rallyt a Hadik-Kertész páros, ami az ORB-ben a második pozíciót jelentette a miskolci egység számára. A Ford Fiesta R5 EVO eleinte jól működött, később rakoncátlankodott egy kicsit, de összességében jó évkezdetnek könyvelték el a Heves megyei száguldást.

Hadik András és Kertész Krisztián nagy izgalommal várta a 2016-os rally szezon kezdetét, hisz új autóval álltak rajthoz a bajnokság első futamán. Az ORB értékelésében három gyorsasági szakaszon is ők voltak a leggyorsabbak. A páros jól érezte magát az autóban, az elért jó eredménynek köszönhetően a napi fáradtság sem ütközött ki rajtuk komolyabban.

– Sikeresnek ítélhetjük a szezonnyitó versenyt, hiszen a magyar értékelésben mindössze egy hellyel tudtunk volna előrébb végezni. Herczig Norbit azonban nem tudtuk legyőzni. Az autót jól beállítottuk, ami az időeredményeinken meg is látszott – emlékezett vissza a szezonnyitón történtekre Hadik András. – Túl nagy következtetéseket azonban nem szabad levonni az Egerben történtekről, mert sok riválisnak nem jött ki jól a lépés, gondolok itt ifj. Tóthra és Kazár Mikire, akik biztos, hogy Miskolcon más tempót fognak diktálni. Bizakodva várjuk azonban a folytatást, megpróbálunk a második futamon is gyorsak maradni.

A két verseny közötti időszak nagy részét munkával töltötte Hadik András, az első néhány napban azonban nem az autóversenyzéssel, hanem a magánéletével kapcsolatos feladatok kötötték le a figyelmét. A második futam közeledtével azonban egyre többet gondol a Hell 22. Miskolc Rallyra.

– A bükki pályáknak kifejezetten örülünk, Sajókaza irányában régen jártunk, nem tudjuk, hogy milyen állapotban van az a szakasz. A miskolci futam mindig jó dolog az életünkben, hiszen fontos részét képezi az ország rallys vérkeringésének. Örülünk neki, hogy évek óta biztos pontnak számít a versenynaptárban – fogalmazott Hadik András. – Két vagy három évvel ezelőtt, még Subaruval versenyeztünk, amikor elrajtolni sem tudtunk az akkori miskolci versenyen, mert tönkrement a váltónk. Az a hétvége elég mély nyomot hagyott bennünk. Reméljük, hogy ilyen még egyszer nem ismétlődik meg velünk. Úgy gondolom, hogy Egerben lendületbe jöttünk és mivel Miskolc nekünk csak hazai pálya, ezért szeretnék a szezonnyitóhoz képest tovább javítani.

ÉM-ME


Hell 22. Miskolc Rally – Az eddigi győztesek, dobogósok

Miskolc – Több mint két évtizedes történelemre tekint vissza a Miskolc Rally. Hol ilyen, hol olyan néven, de egy esztendőt leszámítva mindig rendeztek bajnoki futamot a borsodi megyeszékhelyen.

Hell 22. Miskolc Rally – Ezeken a szakaszokon hajtanak a pilóták

Miskolc – A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban zajló versenyek térképei itt is elérhetőek.

Hell 22. Miskolc Rally – A verseny programja

Miskolc – Pénteken és szombaton a második futammal folytatódik az idei Országos Rally Bajnokság. A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban 150 páros indulása várható. Pénteken négy, szombaton további kilenc gyorsaságit teljesít az első osztály mezőnye.

Hell 22. Miskolc Rally – Sprint, aztán majd egy maratoni nap következik

Miskolc – A Hell 22. Miskolc Rallyn pénteken négy, szombaton viszont további kilenc gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.Sporthírek


hirdetés


hirdet�s