Hell 22. Miskolc Rally – Gyűjthetik az ORB-s kilométereket

Akt.:
Friedmannék a célba érést tűzték ki maguk elé
Friedmannék a célba érést tűzték ki maguk elé
Miskolc – Egy hét múlva rendezik meg a Hell 22. Miskolc Rallyt, amelyre több miskolci páros is készül.

Köztük van az első osztályban újoncnak számító Fried­mann Zsolt–Kovács Annamária kettős is. A szezon­nyitó Eger Rallyn egy-két „műszaki apróság” miatt beragadtak az első szakasz rajtjában, így gyakorlatilag azelőtt véget ért számukra a verseny, mielőtt elkezdődhetett volna. A Superrali szabályait kihasználva azonban másnap visszaálltak, és teljesítették az előírt távot, gyűjtötték a kilométereket, hiszen hosszú még a bajnokság, az EVO IX-es Mitsubishivel pedig folyamatosan hangolódnak.

Megérte váltani

A Hell 22. Miskolc Rally számunkra is különleges lesz: hazai környezetben, ahol a levegő is más, ahol a szél is simogatva fúj, ahol több az ismerős és a barát, mint az ország távolabbi pontjain. Éppen ezért Zsolt és Annamária gőzerővel készül április utolsó hétvégéjére.

– Úgy néz ki, hogy nehezen szabadulunk a Rallye2-től, hiszen Egerben is egy ilyen hosszúságú verseny távját tölthettük a versenyautóban – tekintett vissza Friedmann Zsolt. – Ettől függetlenül jó élményekkel fejeztük be a hétvégét. A Mitsubishivel tét nélkül, használt abroncsokon abszolút huszadik körüli időket tudtunk autózni, ami elsőre egyáltalán nem rossz. Már most úgy érezzük, hogy megérte technikát váltani, de nyilván időre lesz szükség, amíg az EVO IX-esből ki tudjuk hozni a benne rejlő lehetőségeket. Nem kell mást tenni, mint menni, menni…
Erre azonban a kettősnek viszonylag kevés ideje marad. Munkahelyi elfoglaltságuk miatt csupán a futamokhoz közeledve tudnak a ralival bővebben foglalkozni. A sportághoz szükséges megfelelő, alázatos hozzáállás mindkettőjükben megvan, ezért amikor overallt húznak, onnantól kezdve csak erre koncentrálnak.

Megmásszák a ranglétrát

– A versenytársainkhoz képest komoly tapasztalathiánnyal küzdünk – folytatta Fried­mann Zsolt. – Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem nézem a részeredményeket hozzájuk képest, de vannak olyan lépcsőfokok, amit egyszerűen nem lehet átugrani, szépen fokozatosan végig kell rajtuk haladni. Miskolcon egyértelműen az a célunk, hogy ott legyünk a célban, méghozzá úgy, hogy teljes versenyt futunk. Abszolútban jó lenne az első húszban zárni, a kategóriában viszont elég nehéz megmondani, hogy mire lehetünk képesek. Itthon leszünk, de sokakkal ellentétben ezek a gyorsok nekünk teljesen újak lesznek, egyáltalán nincs tapasztalatunk ezeken a pályákon.

ÉM-ME


Hell 22. Miskolc Rally: befutottak a nevezések

A jövő hét végén rendezik meg az Országos Rallye Bajnokság idei második futamát, a Hell 22. Miskolc Rallyt. A nevezési határidő kedden éjfélkor lejárt, így ismertté vált a különböző bajnoki osztályokban a mezőny. Április 29-én és 30-án az ORB-ben ötvenhét, az ORC-ben további tizenhat páros áll rajthoz. A népes Rallye2-es bajnokságot ötvennégy autó képviseli majd, de a viadalon további húsz historicos egység is rajthoz áll. A Hell 22. Miskolc Rallyn tehát összesen közel 150 versenyautó lesz látható.