Hell 22. Miskolc Rally – Élesítették az autókat, pénteken zöld lámpát kaptak

Hell 22. Miskolc Rally - Csütörtök délután tartották a hivatalos sajtótájékoztatót
Hell 22. Miskolc Rally - Csütörtök délután tartották a hivatalos sajtótájékoztatót - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Négy gyorsasági szakasszal megkezdődik az Országos Rali Bajnokság idei második futama, a Hell 22. Miskolc Rally.

Befejeződött a visszaszámlálás, péntek dél­előtt az adminisztratív és a technikai átvételekkel elkezdődött az országos bajnokság miskolci viadala. A mezőny nem foghatta kényelmesre a tempót, hiszen a kötelező papírmunka és az autók átvizsgálása után délután már két pályán négy gyorsaságit kell teljesíteni a párosoknak. 17 órakor Felsőnyárád és Sajókaza között dübörögnek fel a motorok, ezután a Parasznya – Lyukóbánya szakaszt teljesítik az egységek. Majd a fent említett pályákon még egyszer végighaladnak az autók.

A címvédő Herczig Norbert–Bacigál Igor kettős az egri győzelem után, kellő önbizalommal vág neki a soron következő feladatnak.

22_miskolc_rally_11

– A jó kezdés rendkívül fontos volt, hiszen megteremtettünk egy remek alapot, amire tovább lehet építkezni. Bízom benne, hogy az egri győzelem lendületet ad a folytatásban is, de ugyanakkor óvatosságra intenék mindenkit, ugyanis rendkívül megerősödött a mezőny – fogalmazott a Hell 22. Miskolc Rally előtt Herczig Norbert. – Reálisan kell nézni az eseményeket: Egerben nekünk egy kisebb defektet leszámítva semmi műszaki problémánk nem volt, ezzel szemben a riválisaink folyamatosan küzdöttek valamivel. A miskolci hétvége előtt azt sem szabad elfelejteni, hogy abroncsváltás előtt állunk. Hosszú idő után használjuk majd ismét a Pirelli gumikat, ezzel kapcsolatban pedig némi izgalom, felfokozott várakozás van bennünk. Szerencsére támaszkodhatunk a BRR szakértelmére, mérhetetlen tapasztalatára, ami egyfajta megnyugvást ad nekünk a miskolci futam előtt.

Több ponton vannak

Ifj. Tóth János és Szőke Tamás számára a szezonnyitó nem úgy sikerült, ahogyan azt eltervezték. Szűk negyven kilométer megtétele után műszaki hiba miatt estek ki, most abban bíznak, hogy sikerül célba érniük.

22_miskolc_rally_12

– Az egri futamnak csupán néhány értékelhető pillanata volt számunkra. Ezek közül a legfontosabb, hogy az autó nagyon jól viselkedett, vezethetősége sokat javult tavaly óta. A futómű-beállításunk jó volt, a gumik szintén, és jól is kanyarodott az autó. A technikai sportban benne van a műszaki hiba lehetősége – foglalta össze ifj. Tóth János. – A Miskolc Rally egy nagy térséget foglal magába, hiszen a megye több pontján vannak remek szakaszok. Ezek nagyon technikás, nagyon nehéz pályák, mindegyik egy nagy kihívást a mezőny számára. Öröm az ilyen gyorsokon versenyezni. A borsodi emberek fanatikusak és nemcsak szeretik, hanem értik is a rallyt. Az 1970-es évektől kezdve a sportág szépen lassan a város egyik meghatározó sporteseménye lett, természetesen a labdarúgás után. Jó lesz újra Miskolcon versenyezni. Remek csatát és szoros küzdelmet várok ezen a hétvégén.

Marosréti Ervin


Az Országos Rally Bajnokság állása 1 futam után

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 27 pont
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 20 pont
3. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) 17 pont
4. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 15 pont
5. Botka Dávid, Bazsó Attila (Citroen DS3 R5) 13 pont
6. Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer Evo X R4) 12 pont

A szabályok szerint kettőt lehet mínuszolni, vagyis a legjobb hat futamát hagyhatja meg mindenki, az alapján hirdetnek végeredményt. A miskolci után még lesz verseny Szombathelyen, Veszprémben, Székesfehérváron, Kassán, Pécsett és Ózdon.


Emlékezés Bükkszentkereszten

A csütörtök délutáni sajtótájékoztató után a versenyzők az Avalon Parkban egy gokartversenyen vettek részt, ezután pedig nagyon sokan látogattak el a bükkszentkereszti turistahelynél felállított emlékhelyhez, ahol a néhány nappal ezelőtt elhunyt Ferjáncz Attilára emlékeztek. Néma gyertyagyújtással és egy emlékművel adóztak az Örökös Magyar Bajnok előtt.

22_miskolc_rally_15


Hell 22. Miskolc Rally – Az eddigi győztesek, dobogósok

Miskolc – Több mint két évtizedes történelemre tekint vissza a Miskolc Rally. Hol ilyen, hol olyan néven, de egy esztendőt leszámítva mindig rendeztek bajnoki futamot a borsodi megyeszékhelyen.

Hell 22. Miskolc Rally – Ezeken a szakaszokon hajtanak a pilóták

Miskolc – A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban zajló versenyek térképei itt is elérhetőek.

Hell 22. Miskolc Rally – A verseny programja

Miskolc – Pénteken és szombaton a második futammal folytatódik az idei Országos Rally Bajnokság. A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban 150 páros indulása várható. Pénteken négy, szombaton további kilenc gyorsaságit teljesít az első osztály mezőnye.

Hell 22. Miskolc Rally – Sprint, aztán majd egy maratoni nap következik

Miskolc – A Hell 22. Miskolc Rallyn pénteken négy, szombaton viszont további kilenc gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.
hirdetés


hirdet�s