Hell 22. Miskolc Rally – Balogh Jani: Hazai pályán is csak előre!

Akt.:
Hell 22. Miskolc Rally - Balogh Jani: Hazai pályán is csak előre!
Hell 22. Miskolc Rally - Balogh Jani: Hazai pályán is csak előre!
Miskolc – Miskolc városa is igazi rally fellegvár. A környékbeli szurkolók száma és fanatizmusa az egész országban ismert és elismert. Mindig komoly presztízs ezen a futamon jól szerepelni.

Ez a verseny Balogh Janinak hazai pálya, így rajta dupla akkora teher és drukk összpontosul.

Balogh Jani: „Az egyéb tenni valók miatt csak a héten kezdtünk el ráhangolódni a miskolci versenyhétvégére. Kedden egy teszttel indítottuk a visszarázódást és felkészülést. Az egrihez képest egy teljesen más autót raktunk össze. A füzetem felütve néhány lépésből már meg is találtuk az optimálisnak tűnő beállításokat.”

A Hell 22. Miskolc Rally programja csütörtökön kezdődik egy gokart versennyel, hiszen a jól megszokott salakos prológ ezúttal elmarad. Az éles verseny pénteken délután rajtol, két nyúlfarknyi szakasszal két körben. Ekkor az éjszakai autózásba is belekóstolhatnak a párosok, hiszen a záró szakaszt már sötétedés után teljesíti a mezőny. Az igazán nagy falat szombatra marad, hiszen három igazán technikás pálya vár a mezőnyre, amiből kettő több mint 18 kilométer hosszú.

Balogh Jani: „ A pénteki nap rövid lesz, de több buktatót is tartogathat. A felújított Sajókazai szakaszon még nem mentünk éles körülmények között. Nagyon csúszós az új aszfalt, ami könnyen meg tud viccelni bárkit. A számunkra jól ismert Parasznya pedig köztudottan kevés tapadással bír, pláne esőben. Eddig nagy a bizonytalanság a meteorológiai előrejelzésekben, de nagy valószínűséggel nem marad el az égi áldás. ”

A szombati program embert és gépet próbáló lesz. A Bükkszentlászlón és Mályinkán át egészen Ózdig vezető útvonal sok válaszra váró kérdést vet fel.

Balogh Jani: „Nagyon hosszú és taktikus nap lesz a szombati. Nagy távokat tudunk le és ezért az időjárás okozta változásokra nehéz lesz reagálni. Lehet, hogy a Bükkben még száraz az út, de Ózdon már vizes felület vár minket. Az utolsó pillanatban fogunk dönteni mindenről. Húzunk pár lapot és megpróbáljuk azokat a legjobban kijátszani. ”

A szezonnyitó eredménye mutatja, hogy a megerősödött mezőnyben milyen eredményre számíthat Jani és Dani. A saját tempójukat autózva, jó helyezést érhetnek el Miskolcon is. Két éve még az abszolút győzelemre is esélyesek voltak, ami egy defekt miatt úszott el.

Balogh Jani: „Az egri teljesítményünkből jól látszik, hogy mire vagyunk képesek. Nagyon oda kell figyelni, mert abszolútban és kategóriában is könnyen hátrébb lehet csúszni. Ugyanazzal a koncentrációval és alapossággal szeretnénk ezt a hétvégét is végig csinálni, mint az elmúlt versenyeket. Be kell látni, hogy van egy szint, amit tudunk hozni. Ha valakinek jobb napja van, pláne egy jobb technikával, akkor nem biztos, hogy fel kell vennünk a kesztyűt vele. Reméljük kellőképpen a limiten tudunk menni és mindamellett józan, hideg fejjel fogjuk tudni megoldani az elénk kerülő feladatokat. ”

– Labancz Krisztián –


Hell 22. Miskolc Rally – Az eddigi győztesek, dobogósok

Miskolc – Több mint két évtizedes történelemre tekint vissza a Miskolc Rally. Hol ilyen, hol olyan néven, de egy esztendőt leszámítva mindig rendeztek bajnoki futamot a borsodi megyeszékhelyen.

Hell 22. Miskolc Rally – Ezeken a szakaszokon hajtanak a pilóták

Miskolc – A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban zajló versenyek térképei itt is elérhetőek.

Hell 22. Miskolc Rally – A verseny programja

Miskolc – Pénteken és szombaton a második futammal folytatódik az idei Országos Rally Bajnokság. A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban 150 páros indulása várható. Pénteken négy, szombaton további kilenc gyorsaságit teljesít az első osztály mezőnye.

Hell 22. Miskolc Rally – Sprint, aztán majd egy maratoni nap következik

Miskolc – A Hell 22. Miskolc Rallyn pénteken négy, szombaton viszont további kilenc gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.
hirdetés


hirdet�s