Helikopter segíti a lokálisan fellobbanó lángok oltását Bugacon

Helikopter segíti a lokálisan fellobbanó lángok oltását Bugacon
  Kecskemét, 2012. május 1., kedd (MTI) – Kiújult a koronaégés kedd délután a bugaci erdő egyes pontjain, az oltásához helikopteres segítséget kértek egy gazdasági társaságtól – közölte a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója kedden az MTI-vel.

Boros Emil elmondta: kedd délelőttre konszolidálódott a helyzet Bugacon, de délután feltámadt a szél, ezért felderítő repülést végeztek, és megállapították, hogy az erdő egyes nehezen megközelíthető pontjain az avarról felterjedt a tűz a fák lombjaira. A nemzeti park költségén megrendelték a helikopteres segítséget, amelyet méltányos készenléti díjért 24 órán át biztosít a társaság – tette hozzá.
Az igazgató szerint a helikopterrel a lokálisan fellobbanó lángokat gyorsabban el tudják oltani, ezzel enyhítik a károkat, és hozzájárulnak a teljes oltás időtartamának a rövidítéséhez.
Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap délután közölte, hogy az erdőtűz Bugac közelében keletkezett, több mint ezer hektár erdő és aljnövényzet gyulladt meg, de lakott ingatlant nem veszélyeztetett. A tűz egy ősborókás tájvédelmi körzetben pusztított.

Címkék: , , , ,