Friss hírek

2008.12.10. 12:40

FORMA-1: Öt csapat elfogadná az egyen motorokat

<p>Öt Forma-1-es csapat kész elfogadni a Nemzetköz Automobil Szövetség (FIA) által javasolt egységesített Cosworth motorokat, amelyeket 2010-től vezetnének be.</p>

Amíg a száguldó cirkusz világa azzal volt elfoglalva, hogy a Honda bejelentette kivonulását a sportágból, addig a FIA elnöke, Max Mosley levelet küldött az istállóknak, amelyben azt írta, hogy amennyiben legalább négy csapat nem áll ki sürgősen a változtatások mellett, akkor az eredetileg megszabott költségvetést tovább fogják csökkenteni.

A jelentések szerint a négy nem gyári istálló mellett a Reanult is kész elfogadni az olcsó Cosworth erőforrás ötletét. "Az elnök úr pénteki levelére több csapat is pozitívan reagált" - mondta a FIA egyik szóvivője. A kommunikációs szakember azt nem erősítette meg, hogy az egységesített motorok ötletét a Reanult is támogatja, és a francia gyár sem akarta kommentálni az értesülést.

A motorok kérdése lesz a fő téma a szerdai megbeszélésen is, amelyen Max Mosley a csapatok szövetségével, a FOTA-val tárgyal majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!