Hejőpapi vaníliás habcsók

Ilonka néni munkában
Ilonka néni munkában - © Fotó: Ádám János
Hejőpapi – Mintegy fél óra alatt készül el a közkedvelt sütemény.

Morvai Ernőnének két gyermeke és három unokája van. Nekik is szívesen készít finomságokat, de a nyugdíjasklub tagjaként évente három-négy alkalommal is készíti kedvencét, a hejőpapi habcsókot az önkormányzati rendezvények vendégei számára.

Húsvéti készülődés

Külön készül a közelgő húsvéti ünnepekre, mert ilyenkor a népes család apraja-nagyja meglátogatja a nagyiékat. A habcsók hozzávalói: 4 tojásfehérje, 50 deka porcukor, 2 kávéskanál ecet, 2 vaníliás cukor.

Elkészítés: Az összetevőket robotgéppel keményre habosítja (6-7 perc). Kávéskanállal a nagyméretű tepsibe sütőpapírra helyezi a diónyi „csókokat”, vigyázva, hogy ne érjenek össze. Mintegy negyven gombóc sorakozik katonás rendben. Előmelegített sütőbe rakja a tepsit, de 2-3 perc múlva takarékra állítja. Mielőtt megbarnulna a teteje kinyitja a sütőt és fakanállal résnyire megtámasztja. Mintegy fél óra alatt készül el a közkedvelt sütemény.

ÉM



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .






hirdet�s