Hejőkeresztúron nyílt meg az idei tanév

Akt.:
Nemzeti tanévnyitó Hejőkeresztúron
Nemzeti tanévnyitó Hejőkeresztúron - © Fotó: Ádám János
Hejőkeresztúr – A miniszter és a köznevelési államtitkár párbeszédet hirdetett a szülőkkel az iskoláról.

Nem véletlenül nyitotta meg Balog Zoltán miniszter a 2015/2016-os tanévet éppen a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolában. Mint mondta, ezt az iskolát úgy emlegetik mint csoda iskolát, amelyben amikor megkérdezték a gyerekeket, hogy mitől lett ilyen, egyikük azt válaszolta: „Mert itt mindenki jó valamiben.” A miniszter szavai szerint pedig itt egyaránt tesznek sokat a felzárkótatásért és tehetségek kibontakoztatásáért.

Közösen

Balog Zoltán az ünnepségen elmondta: a szülőket a jelenleginél jobban be kell vonni abba a párbeszédbe, mely arról szól: milyen legyen és hogyan változzon a magyar iskolarendszer. A tárca vezetője párbeszédet hirdetett a szülőkkel az iskoláról, az iskoláért, amelyhez segítséget nyújt a hamarosan induló közoktatási portál.

A VI. Nemezeti Tanévnyitó második vendég szónoka Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelési államtitkár volt, aki kiemelte: komolyan kell venni a méréseket és a számokat. Egyrészt intő adat, hogy az OECD-felmérés szerint magas az iskolai végzettség nélküli iskolaelhagyók aránya, másrészt meg kell erősíteni köznevelés esélyteremtő hatását. Különösen van mit tenni a természettudományok területén, hogy felzárkózzunk elődeinkhez, akikre máig büszkék vagyunk.

Az államtitkár is propagálta a párbeszéd lehetőségét. Mint mondta: az elmúlt öt év eredményei (a tankerületi felügyelőségek, az egész napos iskola stb.) még csak a kezdetet jelentik. Most már azt kell közösen kitalálni például, hogy az egyre szaporodó információk világában kell-e még több információt befogadtatni a gyermekekkel, illetve miből mennyit és hogyan.

Nyolc között egy

A miniszter kiemelkedő munkájuk elismeréseként Trefort Ágoston-díjat adott át 8 kitüntetettnek, köztük a megyénkbeli Juhászné Völcsek Máriának, a Sajóvárkonyi – Táblai Összevont Óvoda intézményvezetőjének.

ÉM-SzK


Tanévkezdés – Balog: az iskola csak “kölcsön kapja” a szülőktől a gyerekeket

Hejőkeresztúr, 2015. augusztus 30., vasárnap (MTI) – Az iskola csak “kölcsön kapja” a szülőktől a gyerekeket, ami komoly felelősséggel jár – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a nemzeti tanévnyitón vasárnap a Borsod megyei Hejőkeresztúron. tovább »

Balog Zoltán megnyitotta a 2015/2016-os tanévet

Budapest, Hejőkeresztúr, Miskolc – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megnyitotta a 2015/2016-os tanévet a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolában rendezett Nemzeti Tanévnyitón. A miniszter az eseményen átadta a Trefort Ágoston-díjakat is. tovább »

„Végre, valaki megmondja, hogy mit is kellene a tanítási órán csinálnunk”

Hejőkeresztúr, Miskolc – A nemzeti tanévnyitót az idén a hejőkeresztúri általános iskolában tartják. Interjú: Kovácsné dr. Nagy Emesével, a hejőkeresztúri általános iskola igazgatójával. tovább »
hirdetés
hirdet�s