Hejőkeresztúron bevált, máshol is hasznos lehet

A Miskolci Egyetem együttműködési megállapodása a Budapesti Komplex Szakképzési Centrummal
A Miskolci Egyetem együttműködési megállapodása a Budapesti Komplex Szakképzési Centrummal - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A budapesti szakközép- és szakiskolák pedagógusai is megismerhetik a hejőkeresztúri iskolában már 15 éve sikeresen alkalmazott úgynevezett Komplex Instrukciós Programot (KIP). Ennek érdekében írt alá együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetem rektora, Torma András és Valló Péter, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum főigazgatója.

A múlt év decemberében avatták fel az egyetemen a Miskolc–Hejőkeresztúri KIP Regionális Módszertani Központot, amely Magyarországon egyedülálló módszerekkel segíti a hátrányos helyzetű fiatalok képzését, valamint a velük foglakozó pedagógusok szakmai továbbképzését.

A központ iránt országos szinten is nagy az érdeklődés, hiszen a hátrányos helyzetű gyerekek nevelése, oktatása nemcsak az Észak-Magyarországi régióban, de az ország más térségeiben is nagy feladatot ró a pedagógusokra.

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrummal most létrejövő együttműködés több mint 600 pedagógus számára teszi lehetővé, hogy megismerjék, elsajátítsák a Hejőkeresztúron már használt és jól bevált szakmai programot.

Az idén megkezdődik

Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese elmondta: a 11 budapesti iskola átképzése már idén megkezdődik, a tervek szerint 2017. augusztus végéig befejeződik, de ezzel a munka nem ér még véget, az átképzések után megkezdődik az iskolák szakmai munkájának utókövetése, szakmai ellenőrzése annak érdekében, hogy a KIP Központ megfelelő minőségbiztosítási elvek mentén, valóban hatékonyan segítse az oktatás folyamatát. „Reményeink szerint a program iránt más közoktatási intézmények is érdeklődni fognak” – tette hozzá a rektorhelyettes.

ÉM-HE