Hejőcsabai Cementgyár – “Érdekegyeztetés a hatósági döntés után!”

Hejőcsabai Cementgyár – “Érdekegyeztetés a hatósági döntés után!”
Miskolc – A kérdésben döntés az Európai Unió irányelvei alapján lefolytatott, igen szigorú szakhatósági vizsgálatok után lesz.

A döntésig, mint érintett önkormányzati képviselőnek, az álláspontok minél alaposabb megismerése a kötelességem. Jelen pillanatban is ezt teszem: fórumokra, közmeghallgatásra járok, fórumokat tartok, tárgyalok az illetésekkel, fogalmazott Barta Gábor a miskolci 3.számú választókerület képviselője, az ő területén található a cementgyár.

– Tudomásom szerint döntés csak hosszú hónapok múlva lesz. Remélem, minél kevesebb lesz az érdeksérelem, és minél több az érdek egyeztetés, érdekegyezés – fogalmazott Barta Gábor.

Mint korábban többször is írta lapunk, a HCM 1890 Kft. újranyitná a gyárat a közeljövőben, terveik szerint 350 új munkahelyet teremtenének, jelenleg az újraindításhoz szükséges hatósági engedélyezés zajlik.

A helyi civilek azonban aláírásgyűjtésbe kezdtek (legutóbb arról számoltunk be, hogy eddig közel kétezer aláírást gyűlt össze), céljuk, hogy megakadályozzák a gyár újranyitását.

ÉM-HM