Zöld szigetté válik a kitaposott park Miskolcon a Tapolcai elágazásnál

Akt.:
Barta Gábor képviselői alapjából finanszírozta
Barta Gábor képviselői alapjából finanszírozta - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Évek óta elhanyagolt a terület, ráadásul balesetveszélyes is volt.

Nagy forgalmú utak, buszmegállók, gyorsétterem, benzinkút és élelmiszerüzlet határolja azt a területet, ami évek óta kihasználatlan, elhanyagolt a Csabavezér út és Csabai kapu kereszteződésénél. Leginkább kitaposott, kiégett fű „díszítette” már rég, hiszen a lakótelepre igyekvők ott próbálták lerövidíteni az utat a bolthoz, illetve a buszhoz. Ez talán most megszűnik, hiszen a terület önkormányzati képviselője, Barta Gábor idén nyáron képviselői alapja terhére – hétmillió forintból – közpark kialakítását kezdeményezte. A munkálatok már elkezdődtek, hamarosan rendeződhet a terület sorsa.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Barta Gábor portálunknak elmondta, közel 70 méter hosszan díszburkolatos járdát építenek, virágokat, fákat ültetnek az óratorony körül, és két pihenőteret is kialakítanak. A területet mintegy 125 méter hosszan korlát veszi majd körbe – ez is azt szolgálja, hogy mindenki a zebrákon közlekedjen, és ne a négysávos úton rövidítse le az utat.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A közparkban információs szolgáltatások is helyet kapnak: lesz free wifi, az „okos­oszlopon” segélyhívó és kamera, az MVK Zrt. a tervek szerint LED-kijelzőt is elhelyez itt, így a buszra várók tudják majd, mikor érkezik a járat.

– ÉM-NSZR –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Hejőcsaba.
BOON.HU


hirdetés