Terítéken Miskolc idei költségvetése

Akt.:
Terítéken Miskolc idei költségvetése
Miskolc – Péntek reggel 7 órától üléseznek a miskolci önkormányzati képviselők.

Miskolc idei költségvetését is tárgyalja pénteki ülésén a miskolci önkormányzat közgyűlése. (Eredetileg csütörtökön tartották volna, de szerdán elhalasztották egy nappal – a szerk.) Az ülés reggel 7 órakor kezdődik a városházán, a város büdzséjén kívül a meghívó szerint kilenc további előterjesztést tűzött napirendre a városvezetés. Zárt ülésen is tárgyalnak néhány ügyet, és valószínű sürgősségi indítványként is a képviselők elé kerülnek további előterjesztések.

Három képviselői indítványt is említ a meghívó, ezeket ellenzéki képviselők nyújtották be. Kettőt Jakab Péter (Jobbik) jegyez, a harmadikat pedig Nagy Korsa Judit és Dr. Tompa Sándor, akik a távhő csökkentése érdekében nyújtottak be javaslatot.

Bevétel és kiadás

A 2018-as költségvetés tervezetének vitája lesz bizonyára a legfontosabb témája a pénteki ülésnek. Az idei költségvetés 39,8 milliárd forint forráslehetőséggel számol, melyből a működési bevételek összege 33,7 milliárd forint. A kiadások tervezett irányzata a bevétellel megegyezik, ebből a működési kiadásokra 32,2 milliárd forintot, tartalékra 300 millió forintot javasol az előterjesztés.

A városüzemeltetési és működési feladatokra több mint 5,2 milliárd forintot terveznek, ami az előterjesztés szerint 500 millió forinttal több, mint az előző évi előirányzat.

Több forrás lesz

Az előterjesztésben olvasható összefoglaló arra is kitér, hogy a városgazdák, és az MVK Zrt. is magasabb összegből gazdálkodhat a tervezet szerint mint 2017-ben és kultúrára, közművelődésre, művészeti feladatokra és sportra is többet szánnak a tavalyinál. Kulturális feladatokra 2,6 milliárd, sportra 748 millió forint az előirányzat.

Az önkormányzat hiteleket is felvesz: a 2018-as fejlesztési feladatok megvalósításához 1 milliárd 987 millió forint felvételével számol.

ÉM-HM


Dr. Kriza Ákos: „A közbiztonság megteremtése volt a legnagyobb feladatunk...”
Miskolc - Ötödik évértékelőjét tartotta szerdán este dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. „Egy alvó, elbátortalanodott megyei jogú városból egy dinamikusan fejlődő közösséget csináltak, és én ehhez szívből gratulálok – mondta a miskolci évértékelő ünnepségen Tállai András parlamenti és adóügyek...Hejőcsaba.
BOON.HU


hirdetés