Szerdán nem kell fizetni Miskolcon a parkolásért

Akt.:
Szerdán nem kell fizetni Miskolcon a parkolásért
Szerdán nem kell fizetni Miskolcon a parkolásért
Miskolc – Változik a parkolás, a közösségi közlekedés rendje. A rendőrség óvatosságra int.

Kezdjük a legfontosabbal! Így tartanak nyitva az önkormányzati temetők: október 31.: 8–21 óra, november 1.: 8–21 óra, november 2.: 8–17 óra. November elsején nem áll fenn díjfizetési kötelezettség a felszíni parkolókban, tudtuk meg a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. parkolási divíziórészlege közleményéből. A mai napon és csütörtökön az alábbi meghatározott területeken nem lesz díjfizetési kötelezettség: Dankó Pista utca 13. és a Vörösmarty utca 54. épületek közötti területen, a Technika Háza északi és keleti oldalparkolónál, a Sportcsarnok és a Jégcsarnok, valamint a Mindszenti Temető és a megyei könyvtár között kialakított területen. Mindezek mellett nem kell fizetni 2-án a Pallos utca és Petőfi tér egyes szakaszán, a Jókai utca és a Laborfalvi utca egyes részein (A temetőknél rendészek és polgárőrök is vigyázzák a rendet, ha kell, kérjük a segítségüket a parkolás kapcsán!).

November 1-jén vasárnapi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok és villamosok, kivéve a Búza térről 5.11-kor és a Takata gyártól 6.15-kor induló 43-as járatot, a 430-as, a 44-es és az ingyenes áruházi járatokat, amelyek nem közlekednek, illetve a menetrendben aláhúzással jelölt 7-es és 21-es járatok sem érintik az Auchan és a LIDL áruházat.

November 1-jén a megszokottól eltérően közlekedni fog az 54-es autóbusz a munkanapra meghirdetett menetrendje szerint. (Változó nyitva tartással, de szerdán a bérletpénztárak is nyitva vannak.).

A rendőrség mindemellett óvatosságra kéri ezekben a napokban az emlékezőket. A temetők látogatása idején lehetőség szerint ne maradjunk egyedül sötétedés után a sírkertekben! Nagyobb értéket, ékszert, nagyobb összegű készpénzt, bankkártyát – ha lehet – ne vigyünk magukkal a temetők látogatásakor! A táskát rövid időre se hagyjuk őrizetlenül a sírnál! Sajnos gyakran előfordul, jegyzik meg, hogy amíg a hozzátartozók elmennek vízért, vagy elviszik az elszáradt virágokat a gyűjtőkonténerbe, addig a sírnál hagyott táskájukat ellopják.

Fontos az is, hogy a temetők környékén, illetve a temető parkolójában leparkolt gépjárműben soha ne hagyjuk látható helyen értékeinket!

ÉM-JLI


Közlekedési és bérletpénztári információk november 1-re
Miskolc - November 1-jén vasárnapi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok és villamosok. November 1-jén vasárnapi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok és villamosok, kivéve a Búza térről 05:11-kor és a Takata gyártól 06:15-kor induló 43-as járatot, a 430-as, a 44-es és az ingyenes áru...

Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is! - illusztráció
Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a mindenszentek és halottak napja körüli időszakban is kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsági, bűnmegelőzési feladatok ellátására. Gyászunk és az előttünk álló hosszú utazás, illetve a temetők meglátogatásának tervezése elvonja figyel...

Hatalmas a kínálat a Búza téri virágpiacon
Miskolc - Nagy tömegről és bőséges kínálatról számoltunk be helyszíni riportunkban „Jók lesznek ezek? Szépek, fizesd ki!” címmel egy héttel ezelőtt a Búza téri virágpiacon tapasztaltakról: ez a hét első napjára sem hagyott alább. Ugyan mindenszentek szerdán lesz, a halottak napja pedig csütörtök...Hejőcsaba.
BOON.HU


hirdetés