Miskolci közgyűlés – Egyenletes díjfizetés lesz a miskolci távhőszolgáltatásban

Akt.:
Egyenletes díjfizetés lesz a miskolci távhőszolgáltatásban - illusztráció
Egyenletes díjfizetés lesz a miskolci távhőszolgáltatásban - illusztráció
Miskolc – Télen kicsit kevesebbet, nyáron kicsit többet kell fizetni az új rendszerrel.

Miskolc Megyei Jogú Város területén végzett távhőszolgáltatásról, annak díjáról, a díjalkalmazási és díjfizetési feltételekről szóló 39/2017. (XII.5.) önkormányzati rendelet módosításával bevezették az úgynevezett „egyenletes díjfizetés” lehetőségét a fogyasztók számára. Ez azt jelenti, hogy télen a jelenleginél alacsonyabbak, nyáron pedig magasabbak lennének a számlák, így tervezhetőbb lenne a díj­fizetés. A rendeletmódosításról rendkívüli ülésén tárgyalt az önkormányzat és 26 igen és 1 tartózkodó szavazattal el is fogadt azt.

Ha másként nem rendelkeznek

„Az egyenletes díjfizetés előnye, hogy tervezhető, kiszámítható a fogyasztóknak és szolgáltatónak egyaránt – mondta el érveit – mondta Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a közgyűlésen. – Más városokban, például Budapesten már sikeresen vizsgázott a rendszer. A kiugró téli díjak elmaradnak, az egyenletes kifizetések alapján jobban tervezhető a családi költségvetése.”

Alaplehetőség, hogy a gáz- és áramszámlákhoz hasonlóan, időarányosan, 11 egyenlő értékű részszámlán fizessék a távhőszolgáltatási fűtési hődíjat, majd a 12. elszámoló számlán az éves fogyasztásuk alapján rendezzék a különbözetet. A rendelet előírja, hogy – ha a díjfizető másként nem rendelkezik – a távhőszolgáltató egyenletes díjfizetéssel számlázzon.

ÉM-SZB


Hubay György lemondott az önkormányzati képviselőségről
Miskolc - Lemondott miskolci önkormányzati képviselői képviselői megbízatásáról az április 8-i parlamenti választásokon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es választókerületben országgyűlési képviselővé választott fideszes Hubay György. Ezt Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése rendkívüli ülésén ügy...Hejőcsaba.
BOON.HU


hirdetés