Friss hírek

2009.09.11. 22:27

Bedeszkázott ablakú tantermekben tanultak a diákok Pécsett - elkezdték a javítást

<p>Szerdán reggel elkezdték az ablakok cseréjét Pécsen a Budai-Városkapu Iskola fehérhegyi tagiskolájában. A 20 ablakot még nyár elején törték ki ismeretlenek, azóta nem sikerült kicserélni azokat. Az iskolakezdés óta bedeszkázott ablakú tantermekben tanultak a diákok. Egy héttel az iskolakezdés után azonban megérkeztek az önkormányzat által kiküldött üvegesek és elkezdték a javítást. Azt mondják azért csak ilyenkor, mert az iskola késõn szólt a bajról.</p>

Eddig bedeszkázott ablakú tantermekben tanultak a diákok, mert a nyári szünet elején ismeretlenek kitörték az üvegeket és azokat a tanévkezdésre nem sikerült a fenntartó pécsi önkormányzatnak beüvegeztetni. Csak iskolakezdés után egy héttel érkeztek meg az üvegesek. Az iskolában nem értik miért kellett eddig várniuk, az önkormányzatnál azonban azt mondják nem szóltak nekik idõben..

"A tanévkezdéskor a szokásos rend szerint egy hibabejelentõt küldtek részünkre és még itt sem jelezték azt, hogy milyen volumenû és hogy rendkívül sürgõs lenne a probléma." - mondta el a Független Hírügynökségnek Notaisz Jánosné az intézmények gazdasági szolgálatának vezetõje.

Az iskolában azonban azt mondták õk már júniusban jelezték a problémát. De hiába várták a segítséget. Ezért az ablakokra saját költségvetésbõl és a szülõk segítségével rácsot csináltattak. A szakembereknek összesen 40 üvegtáblát kell kicserélniük. Az önkormányzat munkatársai azt ígérték csütörtök délutánra mindennel készen lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!